20 Септември, 2024 15:53 1 117 26

Георги ГЕОРГИЕВ - ГАЙД: Обвиненията срещу семейството ни са абсурдни ВИДЕО

  • георги георгиев-гайд-
  • право на отговор

Право на отговор

Георги ГЕОРГИЕВ - ГАЙД: Обвиненията срещу семейството ни са абсурдни ВИДЕО - 1
Снимка: Фейсбук

Авторите на медиен пасквил обвиняват Д-р Стефан Гайд и Акад. Цветан Гайд във "фалшификация на преводи". Това е абсурдно твърдение и доказана лъжа - преводите на надписи от редица артефакти са обосновани в цели 5 книги, които излагат доказателства и лингвистичен анализ на текстовете. Може ли научно становище да е фалшификация?

Обвиняват за "липса на автентичност" на исторически документи публикувани от д-р Стефан Гайд – резонният въпрос, който трябваше да им се зададе, бе - защо не го попитаха, когато бе между нас, а сега плюят 10 години след неговото преминаване отвъд? Не е ли това опит за кражба на неговите тези, методология и трудове?

Платеният медиен пасквил, който се изля последната седмица, е нарочна манипулация за насаждане на омраза както към семейството ни (Гайд), така и към всички от общността на вероизповеданието ни, което е пряка дискриминация на верска основа. А моето семейство ще си търсим правата в съда. След 20 години клевети по наш адрес - бих казал "Стига толкова!". Но знам, че злостните атаки ще продължат.

Какво представляваше "разкритието на най-мащабната фалшификация"?

"Разследването" на Йотови е всъщност един слаб опит за оборване на преводите на Д-р Стефан Гайд и акад. Цветан Гайд в поредицата Тракийското Писмо Декодирано, с цел да "яхнат" очернящата медийна кампания, за да се разпространи новоиздадената им книга.

Нека разкажем кои са тези двамата - Тодор и Боряна Йотови започнаха да се занимават с бохарски език покрай Д-р Стефан Гайд и неговите открития през далечната 2006г. Оттогава до 2023г. се приобщават в афилиирани общности към Тракийската Църква. Юни 2023г. Тодор поисква да бъде кардинал на Тракийската Църква и "министър-председател", с цел да овладее и обсеби вероизповеданието, както и финансите на църквата. Представете си някой да влезе в Светия Синод и да поиска да стане патриарх и да движи финансите на БПЦ - абсурд! По онова време подготвяха книга, с която да представят още доказателства в подкрепа тезите на Д-р Стефан Гайд и Института ни. Но тъй като на Тодор му е отказан контролът върху вероизповеданието, започват с Боряна Йотова клеветническа кампания срещу Тракийската Църква, Института и Академия Орфика като вендета срещу семейство Гайд. Зад опита да се завладее вероизповеданието прозира агентурна намеса в стила на старото ДС. След провала на разкола се върви към очерняща кампания за обществена дискредитация.

По някои обвинения:

Всички наши фенове и почитатели на Фестивал Тракийски Мистерии знаят, че е лъжа, че фестивалът "въвлича неподозиращи родолюбци в култ". Напротив, фенове на нашия фестивал са хора с различни убеждения и верска принадлежност, но всички те се радват на това, което творците от Академия Орфика творят по вдъхновение от изследванията и открития на Института по Т-наука. Именно поради качеството и силата на реконструкциите като завладяващи събития, които Академия Орфика провежда, поставени лица атакуват, за да дискредитират нарастващия успех на Фестивал Тракийски Мистерии (по техните думи, това е причината за пресконференцията им). Интересно е читателите да се запитат - защо културно събитие може да бъде проблем за някого? Не прилича ли това на методите на старото ДС, което забраняваше всичко, попадащо под графа идеологически враг? Възниква въпросът - има ли свобода на изразяване и свобода на словото в съвременна България?

Тодор Йотов твърди че той е от създателите на Фестивал Тракийски Мистерии (това е лъжа, всички творци от Академия Орфика знаем, че той няма и капка творчески принос, но за кратко бе администратор, при това не особено способен). Жалва се, че той не е знаел за "фалшификациите". Долна лъжа, тъй като 90 процента от нелепите им критики, години наред се въртяха в мрежата от анонимни блогове, за които той и Боряна знаеха! Още един белег на активно мероприятие и агентурна намеса.

Ето още една от лъжите на въпросните клеветници. Йотови твърдят, че спектакълът "Възкресението на Евридика", осъществен в Пещера Магурата, включвал фалшифицирани преводи. Това базират на тезата си, че заповедите в Тракийското Писмо Декодирано 5, всъщност не се четат по този начин - с отрицание преди глагол, а би следвало отрицанието АН да е след глагола (това те твърдят в своята пресконференция).

Това становище е неграмотно и е ДОКАЗАНА ЛЪЖА! Явно 7 години на Боряна Йотова не е достатъчно време за изследване, за да научи все пак донякъде бохаирския коптски език. И това е разбираемо, защото тя не е лингвист.

Тя е отворила един онлайн речник, написала е думата АН и е прочела, че това отрицание, за да значи "не" трябва да бъде поставено след думата. На това основава твърдението си за "фалшификация“ на превод от неолитни фигури, разчетени по Метода Гайд в Тракийското писмо Декодирано 5.

Ако се задълбочи човек в изследването на бохаирския обаче, ще разбере, че това изобщо не е вярно.

Доказателство за лъжливото твърдение на Тодор и Боряна Йотови е фактът, че древните са влагали и богословски смисъл в синтаксиса и морфологията на своите текстове. Пълно доказателство за откровената лъжа на Боряна и Тодор Йотови е фактът, че в текстовете на Евангелие от Йоан - същия този препис MSH 17 - на бохарски диалект, отрицанието "АН", което се превежда "НЕ" като в заповедта "да НЕ нараняваш", е разположено пред глагола, но само в случаите когато подлога (действащото лице) е Господ. Така още повече се затвърждава тезата на акад. Цветан Гайд, че върху неолитните фигури е изписано писмо на огам, което разчитаме през древния бохарски като заповеди, „изписани с Пръста Божий“! За всички останали лъжи и клевети срещу трудовете на Института по Т-наука предстои подробно опровержение.

Накрая за завършек ще отговоря на лъжите относно "злоупотреби с финанси", "безотчетни парични дарения". Тракийската Църква се отчита пред НАП всяка година и това, което Йотов твърди е напълно невярно и е лъжа. Изобщо няма да коментирам лъжите за "поверяване на деца", "заплахи", "насилие" и т.н. нелепи обвинения.

Но ще задам въпроса - Кому е нужно всичко това? Наистина ли Тодор и Боряна Йотови са загрижени за обществеността? 20 години (по техните думи) участие в общност към Тракийската Църква не беше ли достатъчно време да прозрат "обществената опасност"? Или само когато са вън от благодатта, тогава "гроздето е кисело"? Да, това го заявявам, защото всеки, който ни познава, знае, че в общностите ни има Благословение. Както и самите Тодор и Боряна са били благославяни здравословно, финансово и всякак, докато бяха между нас.

Относно политическите амбиции – публично известно е, че сме заявили граждански позиции относно случващото се на политическата сцена. Нашите позиции са публикувани както в Богари Медия, така и в каналите на Клуб Политическа Академия. Никъде в тези позиции не „насаждаме доктрина и псевдокултура“ и за това може всеки да се убеди в публичните ни изказвания. Но защо Тодор Йотов и Боряна Йотова призовават за потискане на граждански (включително политически) права, както и призовават за ограничаване свободата на словото? Какво стои зад тези опасения на двамата „изследователи“, „запритеснили“ се за обществото? В това прозираме участие на онези задкулисни политически сили на системната партокрация, които усещат, че властта върху умовете на българските граждани им се изплъзва. Живеем в интересни времена, а възможността за ПРЯКО УЧАСТИЕ на българския народ в градежа на собствената си ДЪРЖАВНОСТ, е на една ръка разстояние! Призоваваме всички, които четат нашите позиции – да не се страхуват, защото Истината ще ни направи свободни!

Георги ГЕОРГИЕВ-ГАЙД


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    17 2 Отговор
    Хазарите са унищожили историята на Великата Българска цивилизация и са подправили историята в своя полза.

    Коментиран от #21

  • 2 Гост

    3 8 Отговор
    Прекрасната тракийска история бива очернена от славян0ф0бия, породена пък от неистова рус0ф0бия. За подхранването на последните две, тракофилията бива зверски използвана като оръжие срещу тях, като така настройва хората срещу тракологията. Получава се нащо като взаимоунищожение на две културни наследства, за да се обслужват чужди интереси, влияещи на българският народ. И всичко е подплатено с политически и финансови убеждения.

    Коментиран от #5, #15

  • 3 Гост

    8 5 Отговор
    Чудя се, ако въведем обрзователен ценз за гласуване и на изборите вече не ходят да гласуват неграм0тни и не0бра3овани, лесноманипулируеми и податливи на убеждаване индивиди, дали ще продължат разни непе0та да се борят за налагането на "наскоро открити факти и истини за историята на българите"?

    Коментиран от #16

  • 4 Госあ

    0 6 Отговор
    хахахаха циркове.... слава на боговете, все още аз като искам да публикувам в сносно индексирано и реферирано списание ми искат суровите файлове от машините или когато аз реферирам, първото нещо за което гледам са суровите файлове. не е нужно да проверяваш всичко, само ключови резултати. за кво говорим бате...некои се научиха да праат пинизи с пробите, които няма как да хванеш, но като някой тръгне да повтаря и не стане, става интересно. Един голям учен от Япония се самоуби, заради докторантката си...
  • 5 Последния Софиянец

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Историята на Великата Българска цивилизация край Черно море е унищожена от Хазарите.

    Коментиран от #7, #9

  • 6 Порно

    13 0 Отговор
    Що не намирам тоя "академик" в регистъра? Явно мания за величие.

    Коментиран от #11

  • 7 Госあ

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    пирати с разни лодки. знаят се средищата кои са били. безспорно траките са имали познания от извличане и обработка на полезни изкопаеми и са имали митология, но са си били в голяма доза измамници и крадци, без никаква организираност. та айде да не се превъзнасяме толкова
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Гост

    2 5 Отговор

    До коментар #5 от "Последния Софиянец":

    Хазарите са печенеги и маджари, сформирали Хазария през 7 век. Хазария престава да съществува през 11 век, след много войни с княгиня Олга, от киевска Рус, както и след много вътрешни конфликти в самата Хазария, между печенегите и маджарите.

    Коментиран от #12

  • 10 Бълг

    6 8 Отговор
    Тези двамата с “тракийските” измислици са руски помаци!

    Коментиран от #13

  • 11 Госあ

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Порно":

    хахахаха ти само като им видиш махленските разправии стил европейски парламент и ти става ясно хахахаха
  • 12 Последния Софиянец

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    90 процента от евреите са покръстени хазари.Те унищожават древната тракийска култура и лъжат че цивилизацията е започнала в Израел и гръцките острови.Как на безводни гръцки острови може да се създаде голяма цивилизация?Самите гърци признават че цивилизацията е дошла от север от Тракия.

    Коментиран от #24

  • 13 Последния Софиянец

    7 3 Отговор

    До коментар #10 от "Бълг":

    Цивилизацията край Черно море е най старата и е майка на всички древни цивилизации - Вавилон, Египет, Индия, Китай.

    Коментиран от #20

  • 14 Мразя

    6 1 Отговор
    Сектанти
  • 15 нашия

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    още в началото на изказването си се пообъркал ....някак си...
  • 16 нашия

    6 0 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    обтекаемо изказване без конкретика....кой,кога, къде ,какви идеи пробутва....доизкажи се...
  • 17 Ceктанти

    8 1 Отговор
    "Пред името на Цветан Гайд в неофициални публикации стои титлата „академик“ без каквато и да е академична хабилитация да е доказана, а в биографията му, покойният вече Стефан Гайд е представен като „доктор по философия, доктор по Богословие, Негово Превъзходителство – DVX – Граф Стефан Гайд-Арих Хесе Монферрад, Патриарх на Тракийската Църква”, а след кончината му – и светец."

    /Гайд от Гайдарски/
  • 18 Гост

    8 0 Отговор
    Секктата на Гайд отвръща на удара
  • 19 Хаберий

    5 0 Отговор
    Да се обяснява тракийския език с далечни копска и бохарска (дали не болгарска?! ) реч от Африка е твърде невероятно и фриволно. Тракийската реч от Балканите е древна българска реч. Тя се родее и предава в по-завършен вид на древни версии като т.н. тюркски езици от началото на новата ера. Тя е техен прародител и първосъздател. Този език се нарича трьок-български език (тракийско-български, или български тюрки)! Носителите на този език са живеели в Евразия хилядолетия пр.н.е. Само в началото на ІІ хилядолетие пр.н.е. за около 150 години българите-авари-хиксоси са завладели Египет и са внесли своите езици там, но те трябва да знаем, че са били билингна: трьок-български и агилски (балкански) български - бъдещите известни ни като праслявянски и старогръцки езици.

    Коментиран от #23

  • 20 нашия

    4 1 Отговор

    До коментар #13 от "Последния Софиянец":

    факт.....неудобен за някого....дори филма на американските професори го свалиха скоропостижно от Дикавъри ,НО книгата им я има с всички доказателства и изводи....
  • 21 Хаберий

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не хазарите, а евреите талмудисти са в основата на всякакви беди на българите от памтивека.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 нашия

    4 1 Отговор

    До коментар #19 от "Хаберий":

    почти си точен ,с малки забележки....предимно в термините които ползваш ,цялостно е нещо такова....е и някои времеви диапазона не са съвсем уточнени ,но как да е ....вървиш....

    Коментиран от #25

  • 24 Хаберий

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Последния Софиянец":

    Така използваната трактовка за "хазарите" е погрешна и тя е наложена като фалшифицирана версия на средновековната ни история от юдеите-талмудисти, управлявани от техния сарафски конгломерат Дом Надан. По етимология и историческо потекло Хазар е българска династия от Севереокавказието, клон от най-влиятелния български клан/род на Тухчиите в този район и Северното Прикаспие - днешни Кумикия и Дагестан. "(Х)ас-ар" означава "български-човек", като в севернокавказките говори слагат придиханияе "х" и се получава "хазар". Хазарите са древни българи. Само че през 10 век и началото на 11 в. талмудистите които са мигрирали от Германия и Полша в Киевска и Лвовска области, с пари са се сдобили с власт и влияние над местните князе и велможи, които са от български произход и са васали на хакан-бека на Хазар-Българска империя, чиято столица се мести от Хазар в Маджар, в Итил - Белая Вежа и т.н. Масовата религия в империята е исляма, другите религии са тенгризма, християнството и юдейската библистка религия, които са автентичните юдеи, признавщи само Новия Завет, т.н . караими. В идеите си те са много сходни с тенгризма и християнството. При разпада на империята в 1013 г. войнствените талмудисти в Киев вземат властта и с огромни парични подкупи преобръщат вярата на караимите в талмудизъм. Оттогава гадните юдеи фалшифицират историята и си измислят своята хазарска родина, която днес са на път да осъществят чрез своите марионетки - киевската жидобандеровска хунта.
  • 25 Хаберий

    2 1 Отговор

    До коментар #23 от "нашия":

    Трьок-българският език е формиран и завършен като за обща употреба преди 7000 години на Балканите, а агилският български (праславянски) 2000 години след него пак на Балканите. Интересното е, че трьок-българският се е говорил в период от почти 10 000 години преди това от р. Волга и Урал, че е имало много миграции оттам към Балканите и обратно, а после и към Алтай и този език се разпрострял из цяла Евразия и е бил официален международен език, като днешния английски. Така е упоменато в български източници, които българофобите определят за измислени, защото разобличава юдалъжите, пуснати в обръщение от 3000 години насам.
  • 26 никола гешев

    1 0 Отговор
    Бившит партньори в измамата се скараха за кинтите на балъците и започнаха да се плюят по медиите. Нещо, като сагата със съвеЦките милиционери ПееФ и Соколов!