20 Септември, 2024 10:53 1 236 17

Активно мероприятие на агентурната мрежа от бившето ДС срещу ежегодния Фестивал Тракийски Мистерии и откритията на братята Гайд

  • право на отговор-
  • фестивал тракийски вистерии-
  • цветан гайд

Право на отговор

Активно мероприятие на агентурната мрежа от бившето ДС срещу ежегодния Фестивал Тракийски Мистерии и откритията на братята Гайд - 1

Цветан ГАЙД

След четиригодишния непреодолим възход на Фестивал Трикийски Мистерии, агентите на фалшифицираната историография в най-нереформираните след демократичните промени – наука, образование и култура, се обединиха в клеветническа кампания срещу независимите творци и учени, които развенчават „догмите” в историческата наука.

„Прогресивните сили” настояват за дискриминация на верска основа на световно признати творци и учени и остракиране на техни проекти от общини и министерства чрез нарочно инженирани манипулации през обществените медии.

Активно мероприятие на агентурната мрежа от бившето ДС срещу ежегодния Фестивал Тракийски Мистерии и откритията на братята Гайд

Реконструкцията на българската древност стана възможна чрез най-мащабните и значими открития през двадесет и първи век, преразглеждащи произхода на българите и древните корени на европейските народи. Откритията на лингвиста и богослов д-р Стефан Гайд и неговия екип от Института по Т-наука, възстановяват историческата истина и древната духовна и културна идентичност на българския народ.

Активно мероприятие на агентурната мрежа от бившето ДС срещу ежегодния Фестивал Тракийски Мистерии и откритията на братята Гайд

Така стана възможно духовното наследство и свещената история на народа ни, чрез научна валидизация на технологичното приложение в социалната сфера, да послужат за изготвянето на националната доктрина, трасираща бъдещето на нацията, общественото тяло и държавното благоденствие, чиито корени се намират в нашите произход и древност, в свещената територия, свещената писменост, език и завети на предците.

„Крадецът вика – дръжте крадеца”. След изобличенията на агентурната мрежа и фалшивите ѝ постановки в подкастите на Богари Медия, засегнатите от нашите видеа (линкове към тях), се обединиха в общ поход срещу тракийската писменост и трако-българската Вяра. Троянски коне, внедрени агенти на хибридната война, използват неосведомеността на широката аудитория, за да пуснат отровата на внушения и манипулации относно откритията и методологията на д-р Стефан Гайд.

Едно от лицата на новата атака срещу вероизповеданието Тракийската Църква, регистрирано по Закона за вероизповеданията, е тодор йотов, който се е опитал преди година и половина да овладее и обсеби църквата, като е организирал разкол, за да бъде назначен като кардинал на Тракийската църква, който да управлява нейните финанси и богослужебна дейност и да въвлече в последствие вероизповеданието в политическите схеми на конкретни партии от статуквото. Заедно с жена си Боряна през 2012г. издават обща книга под вдъхновението и менторството на братя Гайд.

През 2023 г., подготвяйки книга под ръководството и редакцията на Цветан Гайд и синовете му (затова писмено декларират желанието си авторството да е на колектив на Института по Т-наука. Правят рязък завой и започват клеветническа кампания, след като са отстранени от администрацията на Академия Орфика, Фестивал Тракийски Мистерии и Институт по Т-наука, поради разкрития за задкулисни агентурни заговори и интриганство, в което са въвлечени и други, претендиращи за управлението на вероизповеданието Тракийската Църква и нейните финанси. Клеветническите твърдения на въпросните лица ще бъдат подведени под съдебна отговорност.

Въпросните публични личности (тодор и боряна) са всъщност бизнесмени. Боряна е част от бизнеса в областта на пазарите (фондовата борса в Сащ), а Тодор е в областта на киберсигурността, със съмнителни съдружници и контакти (което обяснява манипулираните записи с гласа на Цветан Гайд, извън контекста на неговите цялостни изказвания, които откъси бяха пуснати като медийна бухалка).

Активно мероприятие на агентурната мрежа от бившето ДС срещу ежегодния Фестивал Тракийски Мистерии и откритията на братята Гайд

След призива на Стефан Гайд по онова време за включването на учени и изследователи в разработките на Института по Т-наука въпросното семейство, което е некомпетентно в сложната материя на лингвистиката и археологията, се присъединява към групи ентусиасти към Института по Т-наука. Освен че не разбират сложната материя на лингвистичния анализ и възможните му прочити, които са обект на допълнителни семантични изследвания и съвсем нормални спорове в научното изследване, Боряна Йотова не прави разлика между коптския, бохаирски и древно-тракийски бохарски, нито разбира от древната граматика на човешкия първоезик. Противно на научната етика, като лаик хвърля безпочвени клевети за нарочни фалшификации, което нейно поведение е недопустимо при научните дискусии и дебати.

Всичките инсинуации и клевети биват развенчани от самия доказателствен материал в книгите от поредицата ТРАКИЙСКОТО ПИСМО ДЕКОДИРАНО, която може да бъде намерена на booksbogari.bg. Както и от сборниците ТРАКИЙСКИТЕ ПОСЛАНИЯ и ТРАКИЙСКИТЕ ХРОНИКИ (пак там) – древни автентични документи на светата Църква. Подробно ще опровергаем и оборим точка по точка всяко клеветническо внушение относно трудовете на Д-р Стефан Гайд и акад. Цветан Гайд, в предаванията и статиите на Богари Медия, където ще представим подробен, аргументиран и задълбочен научен анализ на артефактите и манускриптите. Свържете се с нас!

Активно мероприятие на агентурната мрежа от бившето ДС срещу ежегодния Фестивал Тракийски Мистерии и откритията на братята Гайд

Активно мероприятие на агентурната мрежа от бившето ДС срещу ежегодния Фестивал Тракийски Мистерии и откритията на братята Гайд

Активно мероприятие на агентурната мрежа от бившето ДС срещу ежегодния Фестивал Тракийски Мистерии и откритията на братята Гайд

Активно мероприятие на агентурната мрежа от бившето ДС срещу ежегодния Фестивал Тракийски Мистерии и откритията на братята Гайд


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 14 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 12 Отговор
    Братя Гайд пишат истинската история на Великата Българска цивилизация която е майка на всички древни цивилизации.Но Хазарите са фалшифицирали историята в своя полза и всички артефакти които ги опровергават се крият и унищожават.
  • 2 Гунчо

    12 6 Отговор
    Има ли свободни места в някоя провинциална лудница?

    Коментиран от #14

  • 3 Мнение

    10 5 Отговор
    Тия сектанти сигурно са джендъри с психически отклонения!

    Коментиран от #10

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Супер

    9 6 Отговор
    Супер! Очаквам с нетърпение всички статии и предавания на тази тема! Трудовете на Гайд отдавна ме вълнуват и се радвам, че сте публикували отговора!

    Коментиран от #16

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хах

    6 1 Отговор

    До коментар #4 от "Протестиращ":

    Това, че пишеш такъв коментар само показва, кой всъщност е със съмнителен интелект. Естествено, че ще им се даде, най-малкото не виждаш ли, че това е ПРАВО НА ОТГОВОР на клеветите на самозвани лъжци, които направиха ПЛАТЕНА очерняща кампания, за да си промотират своите “трудове”, които са ептен без никаква научна стойност!
  • 8 Госあ

    5 2 Отговор
    науката е генетика и химия. историята, като изключим добре запазени документи подкрепени с археологически доказателства е лакърдия на едро.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Име

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Мнение":

    Не проектирай собствените си отклонения върху другите само
  • 11 Ива

    7 2 Отговор
    Беше редно, да се публикува и отговор срещу такива огромни и гнусни обвинения, каквито изсипаха тези Йотови! Благодаря Факти.бг!
  • 12 Порно

    6 3 Отговор
    Боже, ела си прибери вересиите
  • 13 Алексбг

    3 2 Отговор
    Много вероятно ,от Москва ,да са се стреснах и, от научните разработки на братя Гайдаров.Инфото и чрез своите закон Спиридон и, местни агенти ,да въздействат негативно ,върху работата им.Семейство Йотови, са само изпълнители,на подобна поръчка.

    Коментиран от #17

  • 14 Алексбг

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Гунчо":

    Гунчо или иванвазовият Мунчо! Не ги разбираш тия неща и не могат да са ти ясни. Вие русофилите ,сте плитки хорица. Вдигате много шум ,че да си мислим ,че сте много..но не сте.Това е една от комунистическите тактики,тези,които не са съгласни с тях ,обявяват за луди.Но и това не помогна! Червеният балон се спука и отвътре изтекоха зловониата.
  • 15 Стопанина

    1 2 Отговор
    Лъжата повторена и 100 пъти пак си остава лъжа. Истина става само в главите на сектантите - тези които са я последвали. Тези "Гайд" колкото и да говорят, пишат и вършат се лъжи и змии излизат от тях.
  • 16 хмм

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Супер":

    Изключително трудно е да търсиш изгубената история. Дори трансцеденталната наука не може да ви гарантира това. Имаше предсказание, че в един момент миналото само ще се разкрие като археолигическо откритие.
  • 17 Асен Милев

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Алексбг":

    Няма логика. Реално погледнато Русия няма интерес от това. Тяхната култура е след и от българската култура. И това го знаят много добре учените и тук, и там.
    Интерес да не знаем древната си история имат гърците. И нахално са заявявали, че "Историята е вече писана и няма да търпят промени"
    А измислената им и крадена история е писана 18-19 век, от тракийската такава.
    При един показ Тракийската култура ще сгромоляса цалата гръцка лъжа и надменност, която гърците и до ден днешен унишожават или обръщат в гръцка.