Last news in Fakti

4 Април, 2014 14:07 1 255 0

"Вълкът и седемте козлета" на сцената на операта

  • вълкът и седемте козлета-
  • мюзикъл-
  • опера-
  • деца

Мюзикълът е за деца от 3 до 10 години и за техните родители

За първи път утре на сцената на Софийската опера ще се играе мюзикълът "Вълкът и седемте козлета" с режисьор Юлия Кръстева и диригент Стефан Недялков.

„Живяла някога една стара коза. Тя имала седем козлета и ги обичала, както майка обича децата си. Веднъж решила да отиде в гората за  храна. Повикала козлетата край себе си и им рекла:

– Мили деца, аз отивам в гората. Пазете се от вълка! Влезе ли тук, ще изяде всички ви заедно с кожата и костите. Този злодей често се преобразява, но пак веднага ще го познаете по дрезгавия глас и по черните му крака...”

Това е началото на прочутата приказка „Вълкът и седемте козлета” на  Братя Грим, която е в основата на либретото на Юлия Кръстева и Димитър Димитров на мюзикъла „Вълкът и седемте козлета” от известния композитор Александър Владигеров.

Мисълта на създателите на творбата е, че доброто винаги побеждава злото. Колкото и да е изобретателен вълкът в своите лъжи, той претърпява провал в желанието си да изяде козлетата. В либретото на Юлия Кръстева вълкът не умира, а е изпратен в зоопарка.

„Лошият финал учи децата на отмъщение, на други обноски, а в природата и в живота трябва да има хармония и разбирателство между хората. Искам в този ведър мюзикъл, построен на основата на класическия джаз, всички – и артисти, и деца, да пеят и танцуват, лицата им да греят от радост” – споделя Юлия Кръстева.

Представлението ще бъде в събота от 11:00 часа ,а сцената на Софийската опера и балет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА