Last news in Fakti

10 Април, 2014 09:00 1 245 0

Брас асоциация закрива Европейския музикален фестивал Варна 2014

  • европейския музикален фестивал-
  • варна-
  • брас асоциация-
  • михаил йосифов

В редиците на Биг бендът, който идва край морето в пълен състав е и тромпетисът Михаил Йосифов

Брас асоциация пристига във Варна в пълен състав от 19 музиканти за официалния финал на Европейския музикален фестивал Варна 2014, който е в подкрепа на кандидатурата на Морската столица за Европейска столица на културата 2019.

Проектът се нарича „The Art Of Big Band” („Изкуството на биг бенда”) и е на пианиста и композитор Ангел Заберски. 

Популярният тромпетист  Михаил Йосифов е сред знаковите фигури на Брас асоциация, към които варненската публика има определени пристрастия. Когато го попитате какво прави напоследък, отвръща с широка усмивка: „Предимно свиря на тромпет“. И веднага добавя, че е от хората, които имат късмета не само да работят, а работейки, и да се забавляват.

За проекта „The Art Of Big Band” казва, че е издържан в бендовата стилистика: „Всичко е композиции и аранжименти на Ангел Заберски, който е от майсторите на тази музика. Имам няколко солови партии, например в новата композиция на Заберски „In the Key of Love“ – това е типична любовна балада.“

Мишо работи много и с малкия състав на Брас асоциация – комбо бенда, който виждаме в предаването „Комиците“. Със своя тромпет той е сред най-любимите лица в софийските клубове, където често излиза на сцена със своя секстет и „Сентиментал суингърс“.

Популярният тромпетист цени срещите си с варненската публика и обещава да го видим отново във Варна и в началото на лятото с проект на Хилда Казасян. Скоро  предстои да излезе албум на „Брас вилидж“ и „Сентиментал суингърс“. Сред хитовете в него със сигурност ще бъдат песните на Мишо Йосифов „Циганско лято“ и „Аз не правя така“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА