Last news in Fakti

22 Април, 2014 19:22 1 492 2

Силви Вартан стана почетна софиянка

  • силви вартан-
  • почетен гражданин на софия-
  • концерт-
  • ндк-
  • йорданка фандъкова

На 24 април световноизвестната певица ще изнесе концерт в НДК

Силви Вартан стана почетна софиянка - 1
Снимка: БТА

Световноизвестната френска певица от български произход Силви Вартан получи знака почетен гражданин на София от председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков на специална среща с кмета Йорданка Фандъкова. В България заедно с вечната рок и поп икона са съпругът й – продуцентът Тони Скоти, и нейният син Дейвид Холидей.

Силви Вартан написа в книгата на Столична община: „Благодаря ви от все сърце за това отличие – на София, на България, град и страна, които са скъпи на моето сърце. От все сърце, Силви Вартан”.

Отличието бе присъдено на Силви Вартан на 27 март за дейността на нейната фондация, която подпомага благотворително различни инициативи у нас, особено свързани с детското здравеопазване.

София е едно прекрасно място и това, което е направено до момента, е забележително. Щастлива съм, че съм тук навреме, за да видя няколко от реставрираните икони, каза Силви Вартан след посещението си в бъдещия Музей за история на София в реновираната сграда на Централна баня.

„Само като погледнете този музей, смятам, че всичко тук процъфтява. Разбира се, децата са мой приоритет, защото те са нашето бъдеще, но винаги когато имаме допълнително средства, нашата първа цел е да помогнем на културата. Правили сме го и преди в Драгалевския манастир и сме много щастливи, че обединихме сили за възстановяването на Музея на историята на София”, каза известната певица, цитирана от „Фокус“.

Силви Вартан е в столицата от вчера. На 24 април тя ще изнесе своя трети концерт в родината си - в Зала 1 на НДК.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    КАКВА БЪЛГАРКА Е СИЛВИ ВАРТАН СЛЕД КАТО БАЩА И Е АРМЕНЕЦ
    А МАЙКА И Е УНГАРКА
  • 2 Vasik Atanasova

    2 0 Отговор
    ОТ КОГА РОДНОТО МЯСТО ТИ ОПРЕДЕЛЯ НАРОДНОСТТА