Last news in Fakti

9 Май, 2014 15:25 2 595 0

Ученик на Гена Димитрова се завръща с нов албум

  • gantcho-
  • ганчо бояджиев-
  • гена димитрова-
  • оперно пеене-
  • милано-
  • албум

Луксозен автомобил с 3 оси, 6 колела и 10 метра дължина в клипа към първия сингъл от втория албум на Gantcho

Ученик на Гена Димитрова се завръща с нов албум - 1
Ганчо Бояджиев смесва оперно звучене с електронни ефекти

Българинът Ганчо Бояджиев, който от 18 години живее и работи в Милано, от няколко месеца здраво заляга над втория си албум в едно от големите звукозаписни студия там. Проектът на музиканта, обучавал се при легендарната оперна певица Гена Димитрова, е в колоборация с италианския хитов диджей DJ Twenty. Цяла банда италиански артисти от различни сфери на изкуството са въвлечени в заснемането на лентата към „Get out of my head” - първи сингъл от албума.

Официалният рилийз на видеото се състоя преди няколко дни във всички дигитални портове. А премиерата за Италия е насрочена за 18 май в миланския култов клуб Shocking Luxury. Лентата е режисирана от италианеца Марко Градара, изгряваща звезда на Fashion TV. Целият стайлинг на видеото е на Кристиано Рикарди, коафьорът Салваторе Мезола е отговорен за косата на Gantcho. Оригиналната музика и текст на „Get out of my head” са негови авторски, а денс аранжиментът е на DJ Twenty.

Кадрите са заснети в елитния Shocking Luxury клуб. Грандиозната Limousine Hummer, единствена за Европа, също е сред звездните „участници” в клипа. Луксозният автомобил е с 3 оси, 6 колела и 10 метра дължина. В основата на идеята за видеото е желанието да се започне отначало след края на една връзка. Парчето е за всички необвързани млади хора, които искат да се чувстват свободни, да живеят безгрижно като в безкрайно парти с приятели и хубави емоции.

В края на миналата година Gantchо се включи в надпреварата да представя Швейцария на „Евровизия". Той се позова на правилото в швейцарския конкурс, според което граждани на чужди държави също могат да участват. Песента, с която Gantcho се бори за симпатиите на швейцарската публика - „Divine", се нареди сред официалната селекция на конкурса.

Първият албум на певеца - “Music Is The Answer”, продуциран от самия него, се появи преди 2 години. Записан е едновременно в Милано и София и е посветен на Гена Димитрова.

Ганчо Бояджиев е роден в София през 1971 година. От ранно детство проявява любовта си към музиката. Свири на пиано от 5-годишна възраст и участва в различни детски хорове. На 18 започва да учи оперно пеене с изпълнители от Софийската национална опера. От това време е и интересът му към композирането на музика.

Ганчо завършва НПМГ с профил химия, а след това и инженерна химия в Софийски технологичен университет, като паралелно продължава да се занимава с музика. В този период за кратко сътрудничи и с телевизионното предаване “Ку-ку”. След завършване на висшето си образование заминава на специализация в Тулуза. През 1990-1991 живее в Париж и Екс-ан-Прованс, където учи в института за чуждестранни студенти. През 1995 Gantcho е приет да учи оперно пеене в Милано и оттогава живее постоянно в Италия.

Изучава оперно пеене, вокална техника, репертоар и сценично майсторство в продължение на пет години в различни школи и с различни преподаватели, между които Джулиет Бизаца, като незаменими са и контактите със световноизвестния тенор Карло Бергонци. Най-ценно е общуването с Гена Димитрова, с която Ганчо усъвършенства вокалната си техника на драматичен тенор и с която учи в продължение на пет години между Милано, Монте Карло, Верона и Генуа.

През 1999 г. Gantcho дебютира в продукцията за млади оперни певци на операта “Дон Жуан” от Моцарт на летният фестивал в Рим, а през театралния сезон 2002-2003 взима участие в новата съвместна продукция на театър “Данте Алигиери” в Равена и театър “Дел Джилио” в Лука - операта “Малкият коминочистач” от Бенджамин Бритън.

През последните 15 години Gantcho се изявява на различни концерти и конкурси, между които конкурсът на Италианската държавна телевизия RAI  “Мария Калас” , “Джузепе Верди” в Бусето, “Ирис Адами Корадети” в Падуа, “Рикардо Дзандонай” в  Рива дел Гарда и други.

След кратка пауза от концертната дейност Gantcho решава да се посвети на композирането на авторска музика, като се опитва да смеси оперното звучене на гласа с аранжименти с изключително съвременно електронно звучене.

В периода 1991-2009 Gantcho има възможността да посети страни като Англия, Франция, Канада, САЩ, Испания, Холандия, Южна Корея, Австрия, Полша, Русия, Израел, Швеция, Финландия, Швейцария, Тайланд. Контактът му с толкова различни култури допринася съществено за обогатяването на музикалният му вкус и визия.

От 2010 г. е приет за член на Съюза на композиторите в Италия, като работи с различни музиканти и диджеи от Милано, Рим, Лондон, Лос Анджелис и София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА