23 Май, 2014 14:17 2 028 0

Режисьорът на "Годзила" ще снима филм от "Междузвездни войни"

  • междузвездни войни-
  • годзила-
  • гарет едуардс

Гарет Едуардс ще снима spin-off по сагата

Режисьорът на "Годзила" ще снима филм от "Междузвездни войни" - 1
Снимка: БТА/AP

Британският режисьор Гарет Едуардс, който направи последния филм за Годзила, ще режисира spin-off филм от поредицата „Междузвездни войни“, съобщи Би Би Си.

Неназованият филм ще  излезе след новата лента от поредицата, която ще бъде режисирана от Джей Джей Ейбрамс. Лентата ще се фокусира върху само един от типажите, като няма да е част от основната сага. Все още не е ясно какъв ще е сюжетът на продукцията, нито историята за кой от героите ще разказва тя. Сценарият на филма ще се напише от Гари Уита, който нашумя покрай филма „Книгата на Илай“.

Очаква се филмът да излезе през декември, 2016 г., точно една година след излизането на седмата част от „Междузвездни войни“. Гарет Едуардс излезе със специално изявление по случая: „Още от както видях първия филм от „Междузвездни войни“ разбрах какво точно искам да правя през остатъка от живота си - да бъда част от бунтовническия съюз. Не мога да бъда по-привилегирован или щастлив от шанса да изпълня тази мисия.“

В момента Едуардс е на върха на славата, след като режисирания от него филм „Годзила 3D” разбива всякакви рекорди по постъпления. След по-малко от две седмици по екраните, филмът вече  е изкарал $216 млн.

От „Уолт Дисни“ купиха компанията на Джордж Лукас „Лукасартс“ през 2012 г. за $ 4 млрд., с което си осигуриха и правата над „Междузвездни войни“. Студиото вече работи по чисто новата трилогия от сагата, като вече бе обявено, че ще бъдат заснети и три отделни филма, разказващи за историите на отделните герои.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА