Last news in Fakti

5 Юни, 2014 12:48 964 0

Федя Филкова събра разкази за любовта в "Третата жена"

  • федя филкова-
  • стихосбирка-
  • сборник-
  • разкази-
  • "третата жена"-
  • пролетен базар на книгата

Поетесата ще представи в НДК и нова стихосбирка

Федя Филкова събра разкази за любовта в "Третата жена" - 1
Федя Филкова

Новата стихосбирка на поетесата Федя Филкова “Нищо тъмно“ и сборникът й с разкази “Третата жена” ще имат премиера утре, 6 юни, от 17.00 часа в НДК, ляв полуетаж, съобщиха издателите от „Изток-Запад“. Събитието е част от културната програма на провеждащия се в момента Пролетен базар на книгата. Томчетата ще представят проф. Михаил Неделчев и поетът Иван Цанев, редактор на двете издания.

Новите лирични творби на Федя Филкова, събрани в книгата “Нищо тъмно”, са стихотворения на края на сълзите и на края на думите – за книги, подгизнали от четене през годините, за извечни води, за тъмнината, скриваща Бога и за недоумяващата роза на ветровете.

Работите в сборника „Третата жена” са разкази за любовта и за раните, които причинява светът. Но и за изцелението, и за силата да продължиш. Защото, когато душата боледува, никой друг не може да ти помогне, сам трябва да си напишеш вълшебните думи и да се върнеш обратно в дните на делника, на отредения ти живот, смята авторката.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА