Last news in Fakti

6 Юли, 2014 18:23 1 262 0

ГЕРБ ще подкрепи ремонт на бюджета на Здравната каса

  • десислава атанасова-
  • герб-
  • актуализация-
  • бюджета-
  • нзок

Финансиране може да има само от държавния бюджет и единствено МС може да бъде вносител на такова предложение, коментира бившият здравен министър Десислава Атанасова

Нееднократно сме заявили, че ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК, защото финансовото състояние и на Касата, и на лечебните заведения е наистина е много тревожно. Това заяви пред БНР Десислава Атанасова – депутат от и ГЕРБ и бивш здравен министър в кабинета на Бойко Борисов.

Когато се прави актуализация на бюджета на НЗОК, трябва да се предвиди и финансиране. Финансиране може да има само от държавния бюджет и само и единствено Министерски съвет може да бъде вносител на такова предложение, каза тя.

Според Атанасова, Надзорният съвет на НЗОК вече си е свършил работата и е взел решение за актуализация на бюджета, изпратил е предложение на здравния министър за такава актуализация и д-р Таня Андреева следва да съгласува това предложение и да го внесе в МС. “Тоест, очакваме, че изпълнителната власт в лицето на МС наистина ще реагира адекватно и ще направи такова предложение на Народното събрание. Ние от ГЕРБ категорично ще подкрепим актуализация на бюджета на НЗОК”, увери бившият здравен министър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА