Last news in Fakti

4 Септември, 2014 20:11 1 902 0

Легендарният Грег Банис пее на Мидения фест в Каварна

  • легендарният-
  • грег банис-
  • пее-
  • мидения фест-
  • каварна

Парчето

Легендарният вокалист на една от най-популярните британски групи от 70-те, 80-те  и 90-те години Грег Банис ще гостува в град Каварна на Мидения и рибен фест на 7-ми септември. По идея на Румънеца и Енчев и по покана на кмета на града Цонко Цонев - Кметъла, Грег ще дойде отново в България, за да направи едно невероятно шоу, каквото каварненци са виждали само по любимите на всички рок фестивали.

Парчето "You sexy thing", което се задържа в британския топ 10 за цели три десетилетия, ще бъде част от богатия репертоар на легендата, заканваща се да разтърси Каварна. Грег Банис ще изпее пред всички жадни за качествена  музика фестъри парчета като "Every 1's a Winner", "I Believe in Love", Love is Life", "Emma" и др. Вокалистът на Hot Chololate, който миналата година осъществи съвместния проект с Румънеца и Енчев "Sexy you", вероятно ще закрие фестивала с нашумялото у нас парче в дует със звездното българско дуо, но засега организаторите не искат да издадат повече. Община Каварна съветват всички любители на култовата стара, но златна музика от 70-90 те, да не пропуснат това уникално преживяване, което несъмнено може да достави една истинска легенда като Грег Банис. Стартът на шоуто е 20:00 ч. Място на провеждане е централен площад Каварна – „Защитата на Каварна“.

Уникалният Миден и рибен фестивал, състоящ се между 5 и 7 септември, е палитра на кулинарни деликатеси, морски изкушения, овкусени с пенливо пиво и съпроводени от концертни прояви. Макар и в края на летния сезон, тук купонът не стихва. Мидения и рибен фест е една от туристическите атракции на лятото в Каварна. Тази година ще се празнува единадесетото юбилейно издание.

По традиция и този път кметът на Каварна Цонко Цонев ще постави символичното начало на фестивала със собственоръчно приготвен специалитет. С него ще мерят сили градоначалниците на Тутракан и Карлово.По време на атрактивния фестивал, каварненци и гости на града ще могат да опитат мидени и рибени специалитети на централния площад. Първата вечер фестът ще започне с концерт на БТР. На 6 септември от 20.00 часа на сцената ще се качат „Черно фередже“. На 7 септември от 20.00 часа вокалистът на група Hot Chololate Грег Бънис ще закрие фестивала.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА