Last news in Fakti

16 Септември, 2014 11:42 963 0

Организират безплатни прегледи на очите за ученици

  • безплатни-
  • прегледи-
  • очите-
  • ученици

25% от децата имат проблеми със зрението, затова регулярните прегледи при тях са особено важни

Организират безплатни прегледи на очите за ученици - 1
Снимка: Токуда

Безплатна очна профилактика за деца, които за първи път тръгват на училище с или без установени заболявания на очите ще в МБАЛ „Токуда Болница София”, съобщиха от медицинското заведение.

25% от децата имат проблеми със зрението, затова регулярните прегледи са особено важни при учениците, където натоварването на очите е голямо и зрението има значение за по-добро представяне в училище и по-добри възможности за физическо и интелектуално развитие.

„Профилактика за установяване на проблеми с очите е препоръчително да се прави най-малко веднъж годишно, а при фамилна обремененост и наличие на заболявания като диабет – и по –често”, алармира д-р Топов, началник на отделението по Офталмология в болницата.

В прегледите са включени консултация с детски офталмолог, тестове за установяване на късогледство и астигматизъм, мързеливо око, изследване на цветоусещане, зрителна острота, оглед на очните дъна и измерване на вътреочното налягане.

Прегледите ще се проведат на 1 октомври, като за тях не е необходимо направление, а само предварително записване на телефони 02/403 4000 и 02/403 4948.

При вече установени заболявания, е необходимо пациентите да носят със себе си наличната медицинска документация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА