Last news in Fakti

24 Септември, 2014 10:56 3 372 6

Роми друсат кючеци на фона на българското знаме (видео)

  • роми-
  • кючеци-
  • стз отбора-
  • киндера-
  • клип-
  • рап-група-
  • политиците-
  • българщшината

Ромчета друсат кючеци на фона на българския национален флаг. С такива сцени започва най-новият клип на рап-групата СтЗ Отбора и Киндера, озаглавен „България е наша“.

Момчетата от групата обясняват, че голяма част от българските граждани всекидневно стават свидетели на подобни сцени, поругаващи българщината, държавността и самосъзнанието ни. В едни от случаите органите на реда и правораздаването си вършат работата, в повечето обаче не е така.

„Може би и липсата на сигнали има роля в ненаказването на подобни действия“, коментира Стоян Стоянов от групата. Според него песента в същността си е патриотична, имаща за цел да обърне вниманието на младите хора към някои ценности, позабравени в днешно време, и в никакъв случай не подтиква към расизъм или някаква етническа омраза. Членовете на групата обаче са убедени, че кючек и тениски с лика на Азис пред националния флаг със сигурност не навяват приятни асоциации.

„Днес политиците са тези, които с действията или бездействията си създават напрежение“, казва още Стоянов. „Те са онези фалшиви патриоти, опитващи се да ни убедят, че патриотизмът се изразява само в това за кого гласуваш и чии лъжи ще предпочетеш. Само че България не е тяхна, те грешат, тя е наша – на всички, на които им е писнало от беднотията и простащината, от това да плащат чужди сметки и да ги е срам да се наричат българи!“

В клипа участват илюзионистите от достигналата до полуфиналите на „България търси талант“ формация Team Deception, както и практикуващи стрийт фитнес от редица български градове.

СтЗ Отбора /http://stzotbora.com/ нашумяха след анти-дрога клипа „Да се ши'йш, да се пра'йш“, в който ученичка е „зарибена“ от наркодилър и смърка бял прах върху учебник по български език за осми клас. В края на миналата година след сигнал до медиите от страна на групата и след засиления по този начин обществен натиск, бяха спрени фейсбук страници, поругаващи националните ни светини Васил Левски и Кирил и Методий.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Еми така ще е ....то в Германия немеца като види ром вика - я българин

    Коментиран от #5

  • 2 СамоСелянитеКаратБМВ МустангаЕномерЕдно

    0 1 Отговор
    Един завод за тухли да се построи, всички роми навършили пълнолетие да бъдат задължавани със закон да работят по 12 часа на ден до навършване на пенсионна възраст ! и да научат какво означава Arbeit macht frei !
  • 3 Дошо

    0 0 Отговор
    Е какво друго да правят?Те друго не могат
  • 4 Българин

    1 0 Отговор
    ... и въпреки всичко България ще пребъде !!!
  • 5 comment

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румен Янев":

    Искаш да кажеш - като види циганин.
  • 6 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    ЦЯЛ СВЯТ ИМ КАЗВА ЦИГАНИ, ВИЕ РОМИ...КВО Е ТВА РОМ ВЕ МАЙНА???РОМ Е ЗА ПИЕНЕ!