Last news in Fakti

5 Ноември, 2014 12:15 1 462 0

Бионсе детронира Мадона като най-скъпоплатена певица

  • най-скъпоплатена-
  • певица-
  • музикалната индустрия-
  • "форбс"-
  • бионсе-
  • мадона-
  • тейлър суифт-
  • пинк

В Топ 3 на най-добре печелещите жени в музикалната индустрия за годината са още Тейлър Суифт и Пинк

Певицата Бионсе е начело в поредната класация на американското списание „Форбс“ за най-скъпоплатените жени в музикалната индустрия за 2014 г. Малко по-рано тя бе обявена от изданието и за най-влиятелна световна знаменитост. Според експертите на „Форбс“ от юни 2013 до юни 2014 г. съпругата на Джей Зи е заработила 115 млн. долара. Тя води в списъка благодарения на мащабното си турне, включващо 95 концерта за 12 месеца.

Освен това албумът на певицата, излязъл през декември 2013 г., е сред най-купуваните в iTunes. Допълнителен доход са й донесли рекламните договори с H&M и Pepsi. В миналогодишния рейтинг Бионсе заемаше 4-то място с над двойно по-ниски печалби от актуалните.

На втора позиция в списъка е кънтри изпълнителката Тейлър Суифт, чиито печалби „Форбс“ оценява на 64 млн. долара. Заработката на красавицата е подобаваща благодарение на концертите й, рекламните договори с Coka-Cola, Keds и CoverGirl и пуснатия на 27 октомври 2014 г. албум "1989", чиито продажби само за седмица след излизането надскочиха 1 млн. копия.

В тройката е и Пинк, която миналата година не бе дори в Топ 20. От продажба на музика, реклами и над 85 концерта за година тя е натрупала 52 млн. долара. Макар Пинк да не е толкова прочута като Бионсе и Тейлър Суифт, тя без излишен шум си подсигурява огромни суми, коментират журналистите на „Форбс“.

В първата петица влизат още Риана и Кейти Пери, припечелили съответно 48 млн. и 40 млн. долара. Шеста е Дженифър Лопес с 37 млн., седма и осма - Майли Сайръс и Селин Дион с по 36 млн., Лейди Гага е на деветото стъпало с 33 млн., а десета е Бритни Спиърс с 20 млн.

Мадона, която бе лидер в миналогодишната класация на „Форбс“, сега е извън Топ 10.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА