Last news in Fakti

6 Февруари, 2015 10:59 2 682 4

Кремъл: Путин не е болен от „Синдрома на Асперг“

  • путин-
  • синдром на асперг-
  • аутизъм

Експертът по анализ на движенията на тялото към Военноморския колеж в Нюпорт, Роуд Айлънд Бренда Конърс смята, че руският президент имал неврологична абнормност

Президентът на Русия Владимир Путин не страда от „Синдорма на Асперг“, съобщи за Газета.Ру неговият пресекретар Дмитрий Песков. Той лаконично коментира, че тази информация е „глупост, която не заслужава коментар“.

Преди ден USA Today писа, че Владимир Путин страда от „Синдрома на Аспергер“. Изданието се позоваваше на най-ново изследване на Пентагона, според което „неврологичното развитие на Путин до голяма степен е било прекъснато в детството, което е довело до синдрома на Аспергер".

Според Пентагона Владимир Путин страдал от особено тежка форма на аутизъм, който влияе на всички негови решения.

Експертът по анализ на движенията на тялото към Военноморския колеж в Нюпорт, Роуд Айлънд Бренда Конърс смята, че руският президент имал неврологична абнормност. Тя е изследвала близо 10 години езика на тялото на Владимир Путин.

Двете изследвания се базират на езика на тялото на Путин при публичните му изяви и едното е завършено през 2008, а второто през 2011, след което те са засекретени и предоставени на Службата за военни стратегии на Пентагона.

Интересът бил продиктуван от походката на Путин по време на втората му инагурация.

Синдромът на Аспергер е психично разстройство, характеризиращо се със значителни трудности в социалното общуване, контакти и въображението.

Засяга 1 на 200 души, най-вече мъже. Отличава се от други аутистични разстройства по относителното запазване на езиковото и познавателно развитие.

Пациентите трудно се сприятеляват, чувстват се в изолация, изпитват усещане, че не ги разбират, което е съпроводено с гняв, депресия, фрустрация, липсва на самочувствие.

Често се наблюдават физическа несръчност и нетипична употреба на езика. За хората, имащи синдром на Аспергер често е типичен силен, почти маниакален интерес към дадена област.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 999

    0 0 Отговор
    На Путин маниакалният интерес е интереса на Русия и тази болест се нарича патриотизъм а не синдрома на Аспергер грешна диагноза господа Американци де и нашите политици да бяха болни от патриотизъм.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 666

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "999":

    Добре,че има здравомислещи хора!
  • 3 onq s konq

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "999":

    Тоя "патриотиэъм" го видяхме при Хитлер,който си "отвори " устата эа целия свят,но накрая някакси му приседна!:)E...това струваше на света едни милиони жертви,но пък имаше ли "патриотиэъм"?-ИМАШЕ!!!...И то какъв!
  • 4 ххх

    0 0 Отговор
    Комунистическата пропаганда преди години,ряпа да яде!