Last news in Fakti

23 Април, 2015 01:29 1 899 2

Учени откриха истински двойник на жабока Кърмит в Коста Рика

  • коста рика-
  • жаба-
  • нов вид-
  • жабока кърмит

Новият вид се различава от досега познатите по своята шарка и отличителния звук

Учени откриха нов вид жаба в джунглите на Коста Рика. Зеленият дребосък туко виж се окаже близък роднина на известния жабок Кърмит от "Мъпет шоу", тъй като между тях има удивителна прилика.

Новият вид земноводно е с почти прозрачна зелена кожа, а през корема му може дори да "надникнете", а очите му са бели и изпъкнали досущ като на Кърмит. Според учените, които са го открили, неговото съществуване е знак за силна екосистема, тъй като той е много уязвим и се влияе от лоши условия в своята среда.

Този тип "стъклени жаби" са често срещани в Централна и Южна Америка.

Новият вид се различава от досега познатите по своята шарка и отличителния звук, който издава. Учените дълго време не можели да открият интересната жаба, защото звуците, които издава приличат много на звук от насекомо.

До момента са открити 6 екземпляра от него.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Коко Добрев

    0 0 Отговор
  • 2 миседниш накура

    0 0 Отговор
    аз пък имам двойничка на свинята пиги...до коледа