Last news in Fakti

9 Май, 2015 19:43 2 628 0

Нови машини и технологии на Булмедика/Булдентал подобряват денталната практика

  • булмедика/булдентал-
  • изложение

Детектор за зъбна плака ще мотивира пациентите да поддържат добра орална хигиена

Нови машини и технологии на Булмедика/Булдентал подобряват денталната практика - 1

На Булмедика/Булдентал специалистите ще имат голям избор от машини, оборудване и компоненти в денталната медицина. Специализираното изложение в хуманната и дентална медицина ще се проведе от 13 до 15 май в Интер Експо Център.

Лекарите ще могат да научат повече за избелващ робот на бъдещето, който притежава четири уникални настройки - за избелване на чувствителни зъби, за нормално избелване, за интензивно избелване, за избелване на единичен зъб.

На изложението ще бъде демонстриран нов модел стоматологична машина. Варианти за оборудване на стоматологичния кабинет ще впечатли практиците. Те ще могат да видят дентален юнит с горно окачване и пет инструмента. Стоматологичният унит съдържа висящо кресло с ляв подлакътник, диоден LED рефлектор, многофункционален педал, командна клавиатура с меки бутони, въртящ се стъклен плювалник, 3 гнезда за инструменти.

Последна генерация комбинирана зъботехническа пещ за керамика с нов затварящ механизъм и чувствителен на допир дисплей ще бъде сред експонатите на изложбата.

Специалистите ще видят още пациентски детектор на зъбна плака. Детекторът е предназначен за мотивиране на пациентите да поддържат добра орална хигиена. Той се препоръчва за семейства с деца, пациенти с пародонтит, пациенти с импланти, при ортодонтско лечение. Посетителите ще могат да разгледат нова и лесна за работа настолна кастинг машина,  компактен диоден лазер с елегантен дизайн, фотодезинфекцираща лампа.

Пароструйка с резервоар от неръждаема стомана, високотехнологичен вакуумен миксер при подготовка на гипс, опаковъчни маси и силикон, както и функционален фрезапарат ще впечатлят практиците.

Специалистите по дентална медицина ще открият и

панорамен апарат с най-високата резолюция за 3D изследване,

която осигурява максимален поглед върху необходимите детайли за прецизна диагностика. Нов сензор с най-високата резолюция на пазара прави изключително добра диагностика на образа, той е комфортен и лесен за употреба. Медиците ще могат да открият и комбинирани апарати за панорамни, цефалографски и 3D изследвания. Ще бъде представен и единствен по рода си апарат с патентована технология за лечение на периодонтити с два накрайника (скалер и паро).

Не всички интраорални рентгенови системи са еднакви и медиците ще имат голям избор. Нова система с механична конструкция и стабилност ще предложи лесно позициониране на пациента. Друга интраорална система за образна диагностика с фосформи плаки за денталната радиография е универсално решение за всички видове дентални практики.

Сред експонатите ще бъде иновативен безжичен ендодонтски мотор с iPad приложения, който работи с ротиращи ендодонтски системи. Професионалистите ще видят също последна технология електрически управляван безчетков микромотор, който притежава универсални и ендодонтски функции. Системата включва най-добрия в света безчетков, безсензорен микромотор. Софтуерът търпи постоянно развитие и е достъпен безплатно в AppleStore.

Уникални турбини с пет LED диода и пет спрей отвора внасят революция във визуалния комфорт и лекота на работа. За първи път лекарите по дентална медицина могат

да осветят работното поле от всички посоки.

Други турбини са с ненадмината мощност от 30 W, която се постига от изработката на ротора. Той създава оптимално въздушно налягане и отвеждане на отработения въздух.

Автоклав ще предложи на специалистите изключителни тип B-цикли, подходящи за стерилизация на всички видове дентални продукти. Новите функции за автоматично пълнене и източване на резервоарите за вода и автоматичното заключване на вратата подобряват ергономичността и спестяват време. Докладите от стерилизираните цикли вече могат да бъдат запаметявани на USB памет. USB опцията в комцинация с принтера за етикети предлага всеобхватна система за проследяване.  Нов пиезо скалер дава допълнителни възможности за внимателно, но мощно почистване. Той осигурява контролирана температура на течността като предотвратява  раздразнения, дори при пациенти с чувствителни зъби. Наконечникът с 5xLED осигурява оптимално осветяване на обработваната зона.

Повече за новите продукти, системи и технологии ще научите ТУК.

Тази година на Булмедика/Булдентал ще участват близо 180 компании от 12 държави, които ще представят около 120 новости в хуманната и днетална медицина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА