Last news in Fakti

11 Юни, 2015 19:00 1 907 0

Линейка остави родилка на пътя заради катастрофа

  • линейка-
  • родилка-
  • остави-
  • път-
  • катастрофа-
  • симеоновград-
  • анастасия ангелова

Причината е, че се получил сигнал за тежка катастрофа с възможни жертви

Линейка е оставила на пътя раждаща жена от Симеоновград, съобщи „Дарик“.

Причината е, че се получил сигнал за тежка катастрофа с възможни жертви между Симеоновград и Стара Загора.

30-годишната родилка Анастасия Ангелова била свалена от линейката на изхода от Симеоновград към Хасково с контракции и 8-сантиметрово разкритие.

Заради състоянието й от филиала на ЦСМП в Симеоновград препоръчали незабавно транспортиране с линейка до АГО на МБАЛ-Хасково. Водещият екипа на единствената симеоновградска линейка Митко Костов преценил, че катастрофата е по-спешна и оставил родилката на пътя, като я посъветвали да намери транспорт или да извика такси.

Въпреки протестите им Анастасия и съпругът й Златко Проданов били свалени от колата. Потърсили приятел, който откликнал и с личния си автомобил ги отвел в хасковското родилно отделение. От семейството разказват, че това е третият им опит да имат дете, като първите два не били успешни.  

Сега въпреки инцидента с линейката Анастасия и Златко се радват на своя син Ангел-Михаил. Майката и детето са добре. Тя не само е здравно осигурена, но има и допълнителна здравна осигуровка, внасяна от работодателя й.
 
По случая започна проверка. Според началника на ЦСМП-Хасково д-р Петя Радева фелдшерът е допуснал грешка, като е преценил, че случаят на родилката е по-малко спешен от катастрофата.

И двете състояния са спешни, колегата е трябвало да транспортира родилката, а за катастрофата да се поиска помощ от старозагорската община Опан или ЦСМП-Харманли, коментира д-р Радева пред журналисти.

Предприетата проверка до момента потвърдила, че след като е бил на мястото на пътното произшествие медицинският екип се върнал за родилката, но тя вече е била в АГО-Хасково и за щастие историята е с добър край за майката и новороденото, коментира д-р Радева.

Случаят ще бъде разгледан на разширен медицински съвет в центъра и след като дежурният екип даде писмените си обяснения за инцидента, ще бъдат наложени и наказания, каза още тя. Чуйте я в приложения файл.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА