22 Юни, 2015 18:46 1 233 2

Масови оставки на медицински сестри в Раград

  • раград-
  • оставки-
  • медицински сестри-
  • болница

Болничните служителки протестират срещу двойното натоварване, на което са подложени, както и отказът от ползване на отпуски

Всички 11 медицински сестри в Хирургично отделение в МБАЛ "Св. Иван Рилски"-Разград са подали заявления за напускане. Това заяви директорът на лечебното заведение д-р Марин Керчев пред Дарик. Болничните служителки са недоволни от двойното натоварване, на което са подложени, както и отказът от ползване на отпуски.

Заявленията за напускане са връчени днес, влизат в сила от 25 юни. В 11-те идентични молби се уточнява, че подателките им не желаят да работят в периода на едномесечното предизвестие.

„Това означава, че трябва да платят неустойка на болницата“, обясни д-р Керчев. Той обаче се надява до подобна ситуация да не се стигне и вече е провел първа среща с 11-те сестри, очаква се преговорите да продължат, тъй като на първия им етап не се е стигнало до решения.

Сестрите искат да напуснат заради двойното натоварване, на което са подложени. Според тях при мащаба на Хирургичното отделение в Разград трябва да има 21 сестри, а не 11. Обясняват още, че им е забранено да ползват отпуски.

„От началото на годината всяка е ползвала по около 10 дни отпуск", контрира д-р Керчев, като каза, че имат право на отпуск и през лятото, но една по една. Ръководителят на лечебното заведение обясни още, че според медицинските стандарти при 7 лекари в отделение сестрите трябва да са 14. Доскоро в Разградската Хирургия са били 13, две са се пенсионирали преди месец и се търсят варианти за попълване на щата. Керчев допълни още, че е съкратил 3 секретарки в отделението, тъй като смята, че медицинската документация трябва да се води от лекари и сестри.

Макар повечето от сестрите да не са членове на синдикат, очаква се утре да бъдат консултирани и от експерти на КНСБ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    0 0 Отговор
    Защо ли не се учудвам, че това е в Разград.

    Коментиран от #2

  • 2 Хитлер

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "незнайко":

    Не мъжки, това е България!Навсякъде е робски труд, мизерни заплати, гавра с работниците и лишаване дори от това което им се полага!Медецинските сестри са с висше образование.Учили са не по малко от един лекар да речем и не заслужават да се Е.АВАТ с тях!