Last news in Fakti

12 Юли, 2015 12:12 2 006 6

Пациентите не си дават сметка за усилията на лекарите

  • лекари-
  • пациенти-
  • усилия

Шефът на Александровска болница коментира последните промени в законодателството

„Пациентите не си дават сметка какви усилия полагат българските лекари да дават това, което пациентите очакват. Българските лекари  идват преди нощна смяна и си тръгват след нощна смяна, те не излизат в отпуска, защото няма кой да ги замества, никой не си дава сметка какви усилия коства това”, коментира пред Нова телевизия директорът на Александровска болница д-р Костадин Ангелов.

Съгласно приетите от Народното събрание промени в законодателството при системна неудовлетвореност на пациентите от оказаните медицински дейности, здравната каса може да прекрати договор с определено лечебно заведение.

„Според мен няма болница и няма клиника, в която да няма кутии за оплаквания и сигнали до болницата. И в момента съществува такава възможност. Ние винаги сме реагирали на сигнали от пациенти, когато става дума за нещо съществено, но обикновено пациентите не се жалват от качеството на медицинската услуга. Те търсят отношение – усмивка, хваната ръка, те търсят разбиране”, каза още д-р Ангелов, който подкрепя идеята да има обратна връзка с пациентите.

„Ако пациентите не харесват една болница, тя няма бъдеще”, убеден е д-р Сотир  Марчев, директор на Специализираната болница за активно лечение по кардиология в Плевен.   „Аз уволнявам за лошо отношение към пациента”, подчерта той.

„Това е още една барикада между лекари и пациенти”, коментира обаче проф. Милан Миланов от УМБАЛСМ „Пирогов”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИДИОТ

    0 0 Отговор
    ДАВАМЕ СИ СМЕТКА КАК НИ КРАДЕТЕ И МАМИТЕ

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 месара

    0 0 Отговор
    аааааааааа даваме си сметка .............. след като видим сметката която ни искат !!! стига бе , стига с това гледане в ръцете , стига с тия рушвети , стига с това че им били ниски заплатите ! истина е че има лекари които наистина са станали лекари за да помагат на хората , истина е че циганите ги бият , истина е че трябва да получават по високо заплащане , - но и ние очакваме от тях квалифицирано лекуване !!!
  • 4 Besen

    0 0 Отговор
    КВО?!!!
    А рекета, който пациентите плащат защото са живи лекарите?!!!
    Алооу, като е капитализъм - да е капитализъм - плащаш здравна Застраховка ~700 лв. за година, ако ти се наложи нещо - в рамките на 20 000 лв. застрахователна сума се лекуваш без да плащаш стотинка за лечение и лекарства!!!
  • 5 Луд умора няма

    0 0 Отговор
    Ако не си харесват работата лекарите биха могли да отидат да поработят в някой завод за да видят там обикновените хорица как си вадят хляба! Работят по 12-13 часа на ден в халета без прозорци, без почивен ден за по 400-500лв.
  • 6 :::::

    0 0 Отговор
    Като й давах парите - 400 лв., се развика защо съм тръгнала с тази чанта, кой знае какво щяла съм да й дам. А аз си носех чантата, защото имаше табели, че пари и ценности не трябва да се оставят без надзор. Трима лични лекари съм сменила, но е безсмислено. Освен да раздават направления и да пишат рецептурни книжки, за друго не стават.