15 Септември, 2011 12:31 1 510 1

Ранобудниците по-щастливи и стройни

  • ранобудник-
  • стройни-
  • щастливи
Ранобудниците по-щастливи и стройни - 1
Ранобудна девойка

Хората, които стават рано сутрин, са по-стройни, по-щастливи и по-здрави от тези, които стават по-късно през деня, показва ново изследване.

 

Най-зле са хората тип сови, които си лягат късно през нощта, тъй като това се отразява на здравето и щастието им. Учени от университета в Роухемптън, Лондон, задали въпроси на близо 1100 мъже и жени за здравето им и навиците им за спане.

 

Около 13 на сто от анкетираните заявили, че стават преди 7 ч сутринта през седмицата и не обичат да се излежават през уикенда. Совите, които стават сутрин малко преди 9 ч от понеделник до петък и спят през деня в събота и неделя, били 6% от участниците в изследването. Останалите 81% били по средата между двете групи.

 

Анализът установил, че ранобудниците проявяват по-малко признаци на депресия и тревожност. Освен това било по-вероятно да закусват, което предишни изследвания доказаха, че прави хората стройни. "Последиците са малки и в някои професии и ситуации има явни предимства да си нощна птица, но статистически резултатите са значителни. Ако сте нощна птица, това не означава непременно, че сте несретник, но има известна разлика", заяви изследователят д-р Йорг Хубер. Той не е наясно с причината, но предполага, че късното лягане води до по-лош сън през нощта.

 

Информация на БГНЕС


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Shine

    1 0 Отговор
    абсолютно вярно - от опит го знам :)