29 Септември, 2015 07:30 1 839 0

Доайенът на кардиолозите проф. Григоров с Гранд При от медицинските Оскари

  • младен григоров-
  • гранд при-
  • медицина-
  • лекари-
  • номинация-
  • васил каракостов

Лекари, болници, клиники и медицински екипи от цялата страна са номинирани

Доайенът на кардиолозите в България - проф. Младен Григоров ще получи голямата награда за цялостен принос в медицината  от годишните награди National Medical AwardsS 2015, които ще се състоят на 9 октомври от 20:00 чasa в столичния хотел „Рамада“.

Български лекари, получили международно признание през последните години, са номинирани за Националните медицински награди 2015.

Доц. д-р Васил Христов Каракостов, д.м. от катедра Неврохирургия, Медицински факултет при Медицински университет - София също е номиниран за Националните медицински награди. В момента той е началник отделение по гръбначна неврохирургия в Университетската Болница Св. Иван Рилски – София.

Доц. д-р Каракостов е носител на множество национални и световни признания в медицината. Лектор и демонстратор на Европейската и Световната гръбначна асоциация „Аospine”. Асоциацията оценя преподавателската му, професионална и лекционна работа и му присъжда за трети път през 2011 г. - „Платинен статус” – за гръбначна хирургия, с валидност - до 2016 г.

Сред номинираните е и д-р Славомир Кондов, въвел в неврохирургичната практика в България първата ултразвуково базирана невронавигационна система. Има научни интереси в областите на аневризмалната и съдова хирургия на мозъка, въвеждане на нови технологии в хирургията на мозъчните тумори, дискова патология на гръбначния стълб и невротравматология.

Той е организатор и ръководител на първите два курса за специализирани хирургически умения за студенти – 2010 и 2011г година, съобщиха от VIP Property Awards.

Член е на Европейската асоциация по неврохирургия и на Световния съвет по Гръбначна хирургия. Групов член е на Световната федерация на неврохирургичните дружества и председател на дружеството на БЛС при Токуда –Болница.Медицински редактор е на ІІ издание на учебника по Спешна хирургия под редакцията на проф. Пинкас и проф. Виячки.

Най- големият комплексен Медицински Балнеологичен, Спа и Уелнес център в България и един от най-добрите медицински СПА   и уелнес центрове по крайбрежието на Черно море с 30- годишна история - "Медика - Албена", също бе номиниран за церемонията. Центърът се обслужва от близо  60 човека: лекари ( специалисти по физиотерапия, по мануална лазертерапия), рехабилитатори и кинезитерапевти, фитотерапевти, медицински козметици и медицински сестри и информатори.

Церемонията ще възнагради хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи с доказани значими постижения в областта. Партньори на събитието са Националната Пациентска Организация, Българският Фармацевтичен Съюз, Фондация "Академия Здравословно" и други.

Лекари, болници, клиники и медицински екипи от цялата страна са номинирани от партньорите на церемонията - браншови организации и специализирани медии и журналисти.

Категориите, в които ще бъдат връчени Медицинските Оскари са - GRAN PRIX, голямата награда за значими постижения в медицината и дългогодишна дейност. Също така "Професионално признание", "Медицински Иновации и инвестиции", BEST Consulting, "Постижения в областта на качеството и безопасността", "Лекар на годината", "Болница на годината", "Клинично сътрудничество и работа в екип", "Международно признание" и други.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА