Last news in Fakti

18 Октомври, 2015 10:54 2 215 0

Има ли монопол на пазара за перуки на онкоболни?

  • монопол-
  • пазара-
  • перуки-
  • онкоболни

Една добра перука струва над 300 лева, а държавата отпуска само 100

Има ли монопол на пазара за перуки на онкоболни? Те не са евтини, а държавата е определила сума от 100 лева, която обаче в повечето случаи не стига. Притеснителното е, че перуките могат да се купят от едно място, съобщи Нова телевизия.

Перуката е единственият начин, по който Рени Танева и Евдокия Кичукова могат да запазят самочувствието си на нормални жени. След битката с рака на гърдата за тях започва битка с институциите за нова коса.

За тях купуването на перука се оказва по-сложно от очакваното. Двете жени дават всичките си пари за борбата с рака. Средствата им не достигат и за изкуствена коса. Една добра перука струва над 300 лева, а държавата отпуска само 100.

Освен че са недостатъчни, тези пари трябва да се похарчат на конкретно място, за да бъдат признати от държавата като разход за помощно средство. На хартия са одобрени 27 фирми. 12 в Софи, от които болните могат да си купят перуки с държавната помощ.

Проверка обаче показа, че повечето в списъка за столицата не се занимават с тази дейност. Така на практика години наред само една от тях е успявала да вземе парите. Потвърждават го и Рени и Евдокия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА