Last news in Fakti

21 Декември, 2015 16:13 1 357 1

Избягвайте да се лекувате при лекари в депресия

  • лекари-
  • депресия

От депресивно психологическо състояние страдат 28,8% от лекарите или 350 млн. души или 5% от световното население.

Избягвайте да се лекувате при лекари в депресия - 1

Избягвайте да се лекувате при лекари в депресия. Това е един от основните изводи на изследване, публикувано в Тhe American Journal of Preventive Medicine.

Документът е анализирал основно кои професии са били склонни към самоубийство в САЩ между 2003 и 2010 г.

Изводите показали, че лекарите, пожарникарите, полицаите, фермерите, военните, охранители и други три пъти по-често могат да извършват самоубийство на работното място.

Освен това лекари в депресия са склонни да не обръщат внимание на своите пациенти и вместо да ги окуражават им действат негативно на психиката.

От депресивно психологическо състояние страдат 28,8% от лекарите или 350 млн. души или 5% от световното население. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 krasi velchev

    0 0 Отговор
    krasimir velchev-Сега остава,да изследват и ,това ,колко лекари има с маниен синдром.Те са много по-опасни за пациента от депресираните.