Last news in Fakti

12 Януари, 2016 15:21 1 906 0

Три случаи на свински грип в София

  • грип-
  • свински грип-
  • лекар

31-годишен норвежки гражданин е постъпил в Отделението по инфекциозни болести на МБАЛ Д-р Иван Селимински

Три случаи на свински грип в София - 1

Потвърдените случаи на свински грип в София вече са три, съобщи директорът на центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев. Още един случай на този щам на грипа е бил потвърден в Сливен.

31-годишен норвежки гражданин е постъпил в Отделението по инфекциозни болести на МБАЛ “Д-р Иван Селимински”-Сливен с кашлица, висока температура, главоболие, болки в мускулите и тялото. Началникът на отделението д-р Милена Ченкова заяви, че веднага е започнало противовирусно лечение и заради съмнения за грипен вирус Калифорния A H1N1, познат като “свински грип”, е изпратена проба в София и днес е получено потвърждение за положителен резултат.

Пациентът се е повлиял от лечението и днес е изписан в добро общо състояние.

“Няма основание за притеснение и не се очаква епидемия от “свински грип”. Този щам циркулира от няколко години в България. Повечето хора са преболедували, други са изградили имунитет”, каза  д-р Ченкова.

Тя препоръчва при първи симптоми на грип, пациентите да избягват контакти с останалите и присъствие на места със струпване на много хора, както и консултация с лекар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА