Last news in Fakti

23 Февруари, 2016 09:46 1 292 0

Кризисен щаб ще ни пази от бежанци, пренасящи зарази

  • камен плочев-
  • кризисен щаб-
  • пази-
  • бежанци-
  • пренасящи-
  • зарази

Благодарение на тези мерки опасността в страната ни да се появят отдавна забравени болести ще бъде сведена до минимум, каза проф. Камен Плочев

Кризисен щаб ще ни пази от бежанци, пренасящи зарази - 1
Снимка: БНТ

Кризисен щаб под ръководството на ВМА е разработил цялостна програма за контрол и противодействие на заразите, идващи от бежанците. На помощ ще се притече и армията, за да коригира потока на мигрантите.

Благодарение на тези мерки опасността в страната ни да се появят отдавна забравени болести ще бъде сведена до минимум, каза по БНТ началникът на клиниката по инфекциозни болести ВМА проф. Камен Плочев.

За целта специалисти на ВМА участват в контрола на бежанския поток, като на първо ниво преглеждат само хора със симптоматика, която може би е причинена от заразни болести. Симптомите са висока температура, диария, обриви, подути лимфни възли, замъгляване на съзнанието.

Наличието на тези признаци може да се дължат на респираторни болести, хранителни, трансмисивни и покривни инфекции, обясни проф. Плочев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА