Last news in Fakti

21 Април, 2016 15:26 1 052 0

60 деца чакат одобрение за лечение извън България

  • фонд-
  • 60 деца-
  • лечение-
  • владимир пилософ-
  • фонда за лечение на деца
60 деца чакат одобрение за лечение извън България - 1
Проф. Владимир Пилософ

Около 60 деца чакат одобрение  за лечение извън България от Фонда за лечение на деца в чужбина. Това обяви новият му директор проф. Владимир Пилософ преди заседанието на Обществения съвет на организацията. То беше насрочено след вчерашния арест на ръководството на фонда. 

Пилософ подчерта, че "най-важно сега е да се осигури спокойна работа на фонда." 

Новият директор е бил за известен период от време член на Обществения съвет и тази сутрин е установил, че кой знае какви промени няма. Той подчерта, че е запознат с технологията на функциониране на фонда.

В края на другата седмица или най-късно до 15 дни, той ще изготви доклад с предложения, който ще връчи на здравния министър Петър Москов.

Пилософ отказа да коментира вчерашните арести във фонда, а за предшественика си Павел Александров заяви: Нямам никакви подозрения лични към него. 

Владимир Пилософ обеща да слезе при майките на болни деца, които организират днес протест пред фонда в 16 ч. с искане да бъде ускорена работата му.

Поне да разбера, за какво протестират - каза Владимир Пилософ. 

Няма открити пликове с пари при обиските във Фонда за лечение на деца в чужбина, обясниха пред БНР източници от разследването. Криминалисти допълват, че акцията е след доклад на инспектората на Министерството на здравеопазването, в който са набелязани десетки нарушения и злоупотреби. Според източници на националното радио членове на Обществения съвет на Център "Фонд за лечение на деца" са били извикани на разпит.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА