Last news in Fakti

20 Април, 2016 13:07 2 036 1

Арестуваха шефа на "Фонда за лечение на деца в чужбина"

  • арестуваха-
  • павел александров-
  • фонда за лечение на деца-
  • акция

Операция на ГДБОП се провежда в сградата на Фонда

Днес, под ръководството на Специализираната прокуратура, прокурори и  разследващи полицаи от ГДБОП провеждат активни процесуално - следствени действия в сградата на Център Фонд за лечение на деца в София, съобщиха от прокуратурата.

Разследването по досъдебното производство е за организирана престъпна група за корупционни престъпления.

Участници в групата са длъжностни лица от Център Фонд за лечение на деца, извършвали длъжностни престъпления и получавали подкупи.

Задържани за срок от 24 часа са 8 лица, сред които е и директорът на фонда – Павел Александров.

Към момента се извършват предварително разрешени от СпНС претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели.

От обществения съвет на институцията заявиха пред журналисти, че на днешното заседание на фонда е трябвало да бъдат разгледани случаите на 43 деца, от ГДБОП обаче нахлули в сградата, помолили служителите да се изнесат и обяснили, че задържат Павел Александров за 24 часа. По думите на Красимира Величкова, от фонда нямат идея за какво е разследването. Самата тя заяви, че се притеснява за здравето на Александров, тъй като наскоро той е претърпял операция.

Акцията е заради финансови нередности - злоупотреби, свързани с лечението на деца в чужбина, настаняването на семействата, транспортирането им до страни зад граница, както и ред други нарушения. Разследващите са се натъкнали на грандиозни злоупотреби, свързани с лечението на деца в чужбина - болни деца са се настанявали в частни апартаменти вместо в клиники.

По време на разработката са се появили и имена на журналисти. Все още обаче не е ясно какво е тяхното участие и роля в престъпната схема.

Павел Александров беше уволнен в началото на октомври 2013 г. от тогавашния здравен министър Таня Андреева заради нарушения в работата. През август 2014 г. той беше възстановен от здравният министър Мирослав Ненков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пич

    0 0 Отговор
    предлагам преди назначения на възлови позиции да се прилага медицинска епикриза..щот като ги разкрият в далавери се оказва че са за телк