Last news in Fakti

7 Октомври, 2011 15:00 1 437 0

В Бургас започва работа ин витро лаборатория

  • ин витро-
  • бургас-
  • болница-
  • лаборатория

Двойките с репродуктивни проблеми вече могат да извършват ин витро процедури в Бургас. На 7 октомври единствената ин витро лаборатория в областта отваря врати в Бургаската болница, съобщиха от здравното заведение.

Община Бургас оказа основна подкрепа за изграждане на лабораторията, като отпусна общо 200 000 лева за оборудване и ремонтни дейности. Инвестицията ще помогне на семейства от Бургас и съседните градове. Освен това чрез фонда за финансово подпомагане на лица и семейства с репродуктивни проблеми от 2009 година насам общината е подпомогнала над 200 жени за ин витро процедури. Общата сума за двете години възлиза на 400 000 лева.

Консултациите и ин витро процедурите ще се извършват от доц. Павлета Табакова от София, д-р Георги Николов и нейният екип. Доц. Павлета Табакова е акушер - гинеколог с повече от 25 години опит в областта на безплодието при човека. Тя е един от пионерите при ин витро процедурите в България още от тяхното възникване.

Лабораторията включва консултативен кабинет в който се диагностицира причината за безплодието, манипулационна в която се извършват прегледите, две болнична стаи и ембрионален бокс с най-модерна и съвременна апаратура. Звеното разполага с последно поколение ехографски апарати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА