Last news in Fakti

5 Юни, 2016 13:00 1 447 0

Никой няма да закрива Фонда за лечение на деца

  • ваньо шарков-
  • закрива-
  • фонда за лечение на деца
Никой няма да закрива Фонда за лечение на деца - 1
Снимка: БТА

Твърдението, че някой възнамерява да закрие Фонда за лечение на деца е лъжа. Това е изкуствено насаждано напрежение, свързано с тежки манипулации, които насаждат сред родителите недоверие. Това каза по БНР заместник-министърът на здравеопазването Ваньо Шарков, който бе категоричен, че няма такова намерение – напротив - цели се дейността на фонда да се подобри, за да стане процесът по-лесен за родителите и децата.

Никой няма намерение да не подлага на публично обсъждане промените в правилника за работата на фонда, подчерта още Шарков. Той отрече и обвинението, че се цели закриването на Обществения съвет към фонда:

„Работата на фонда е изключително тежка и отговорна, всеки работещ в този фонд трябва да се отнася изключително отговорно към задълженията си. Не бива да има и най-малкото съмнение че там се случва нещо, което не е в полза на децата.“

Относно казуса „Пирогов“ Ваньо Шарков обясни, че „става дума за грешки, неточности и недоразумения“ в проектодоговора на института за спешна помощ – за пропуснати лекари, изпуснати клинични пътеки, повече предвидени легла за дейности в клиники, в които има по-малко легла. 

Екип на столичната Здравна каса и екип от "Пирогов" за часове изчистиха тези недоразумения, което можеше да се случи и по-рано, посочи още Ваньо Шарков. По това забавяне и напрежение, които говорят за лоша организация се очаква да се произнесе надзорният съвет на здравната каса, за да не се допускат подобни недоразумения.

Заместник-министърът заяви, че други подобни усложнения с болници в страната не се очакват, а под десет са лечебните заведения с върнати документи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА