8 Юли, 2016 10:39 2 069 1

Християна Лоизу с дебютен сингъл

  • християна лоизу-
  • дебютен сингъл
Християна Лоизу с дебютен сингъл - 1
Снимка: "Вирджиния рекърдс"

Днес е премиерата на дебютния сингъл на Християна Лоизу - “Phoenix”. Песента е по музика на екип от чуждестранни композитори - Andy Love, Sarah West, както и Joacim Persson и Sebastian Arman – съавтори и на успешно представилата се на Евровизия 2016 песен на Поли Генова. Саунд дизайнът на “Phoenix” е на шведския хитмейкър и музикален продуцент Ollipop, който стои зад „Стъпка напред“ на Михаела Маринова и „Избран“ на Невена Пейкова, съобщават от "Вирджиния рекърдс".

„С продуцентите ми решихме да запиша “Phoenix” на английски, защото така песента ще има по-голям шанс и извън България“, споделя Християна. Родена в Кипър, тя учи поп и оперна вокална техника в гр. Ларнака, но избира България за втори дом и НМА „Проф. Панчо Владигеров“, за да се усъвършенства в класическото пеене. Следва специализация в Лийдс, Великобритания, където Християна усвоява изкуството на мюзикъла, а броени месеци след завръщането си на българска земя се явява на кастинг за четвъртия сезон на X Factor. Покорява българската публика от самото начало на формата с безкомпромисните си вокални изпълнения, които й осигуряват победата и договор с „Вирджиния Рекърдс“.

Видеото на “Phoenix“ е на режисьора Васил Стефанов, който пресъздава с много въображение и деликатност идеята на песента - красиви образи, пейзажи погледнати с око на птица и загатване на невидимата нишка между човека и собствената му сила да надмогва трудностите и да се издига над тях.

„Работата с целия екип по записите на “Phoenix” и снимките на видеото беше приключение, за което всеки артист може да мечтае. Този проект и всичко, което ми се случва заради X Factor, е сбъдната мечта за мен“, казва Христиана.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан Петров ЛОНДОН

    0 0 Отговор
    Песента е прекрасна, но клипа е делириум тременс. Шизофрения.