Last news in Fakti

9 Август, 2016 00:15 1 594 0

Арестуваха пеликан в САЩ

  • пеликан-
  • сащ-
  • калифорния-
  • спасен-
  • ранена птица

Ранената птица била прибрана от местната полиция и в последствие пусната на свобода

Арестуваха пеликан в САЩ - 1

Властите в американския щат Калифорния се притекоха на помощ на ранен пеликан край градчето Тръки, съобщава сайтът „Mashable“.

В сряда вечерта патрулната служба получила съобщение, че на магистралата край града е забелязан пеликан.

Офицер Трой Грайзмер, бивш соколар, бързо се притекъл на помощ.

"Той изглеждаше много уморен от полета и разбрах, че бих могъл лесно да го хвана", разказва патрулният полицай. "Щом пристигнах на място, птицата се опита да отлети, но се приземи в непосредствена близост до пътните платна на магистралата. Това не е първата птица, която хващам. Знаех точно как би могъл да реагира пеликанът и как ще се опита да се защити."

Арестуваха пеликан в САЩ

Патрулната служба публикува снимки на спасителната акция в своя Фейсбук профил.

Потребителите на социалната мрежа били много впечатлени от историята около спасяването на пеликан и под снимките се появиха стотици коментари и хиляди харесвания.

"Какви са шансовете на помощ на ранената птица да се притече бивш соколар. Страхотна история!", пише един от потребителите.

Полицията съобщи, че пеликанът е бил отведен в приют за животни и след това предаден на защитници на дивата природа.

Арестуваха пеликан в САЩ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА