19 Октомври, 2011 12:03 1 388 0

Наздраве, дами! Бирата бори остеопорозата

  • бира-
  • остеопороза
Наздраве, дами! Бирата бори остеопорозата - 1
ЕПА/БГНЕС

Лекарството срещу остеопорозата може би се намира на едно много разпространено, но често пренебрегвано от дамите място. Неговата редовна употреба поне един път дневно може да се окаже най-ефикасната превантивна мярка срещу заболяването. Специалисти дори обмислят да препоръчат неговото приемане в приятна компания, съобщават специализираните издания.

Не! Няма грешка. Изследване на университета в Кембридж установило, че съдържащият се в бирата силиций спомага за формирането на костите и е ефикасен лек срещу остеопорозата.

Силицият проявява благоприятен ефект върху клетъчния метаболизъм и клетъчното формиране. Той се грижи за добрата костна и ставна структура, както и за здравината на ноктите и косата. Силицият е органичен минерал, който успешно забавя процесите на стареене на организма, подобрява структурата и устойчивостта на кръвоносните съдове и стимулира имунната система.

Професорът Джонатан Пауъл разкри, че силицият си взаимодейства с хормона естроген, който активно участва в изграждането на костите на жените. Нивата на хормона намаляват след менопаузата.

Въпреки че силицият се съдържа и в някои растения, той най-добре се усвоява посредством малца, който се използва от пивоварите при производството на бира.

Учени отказват да коментират дали британците биха споделили борбата с остеопорозата на халба бира със своите дами.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА