Last news in Fakti

28 Октомври, 2011 11:46 1 365 0

Иранска актриса отърва камшика

  • иран-
  • марзие вафамер

Пуснаха от затвора иранската актриса Марзие Вафамер, която бе осъдена на 90 удара с камшик и година зад решетките, защото се снимала в австралийски филм. Актрисата бе арестувана през юли, но сега се радва на свобода и пощада от ударите на камшика.

Вафамер участва във филма „Моят Техеран за продан“, който излага на показ черните страни на хардлайнерската политика на Ислямската република. Лентата бе охулена от консервативните духовни среди и  бе забранена в Иран, но в страната се появиха пиратски копия, които разбуниха духовете.

Там 38-годишната актриса се появява без забрадка, въпреки че го прави и в други филми, за да е основание за присъдата. Срещу решението бе нададен силен вопъл и ето че Вафамер вече е при семейството си.

Режисьор е емигриралата в Австралия иранка Граназ Мусави, а интересното е, че снимането на лентата в Техеран е било разрешено от властите.

Филмът разказва историята на избягала от режима в Техеран актриса. Нейната театрална пиеса е забранена от властите, но тя не се отчайва и се опитва да осъществи мечтите си в чужбина, омъжвайки се за иранец с австралийско гражданство.

 



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА