Last news in Fakti

1 Януари, 2017 08:00 1 481 0

2016 година: Светът се смее

  • куриози-
  • 2016 година

Идиотите бяха на мода и през отминаващата година

Отминаващата 2016 година със сигурност можем да определим като годината, в която хората счупиха тъпомера. Никога досега човечеството не е имало толкова иновационни идеи, достойни за солидно лечение. И то не само в областта на налудничавите изобретения. Своя принос в куриозните практики през отиващата си година дадоха и такива консервативни по своята същност институции като правоохраняващите органи. Ето два разтърсващи примера в това отношение.

Полицията в американския щат Флорида извърши два изумителни ареста. Първи „изгоря” чудакът Едуард Майкъл Дорси за това, че е замерил доктор с лявото си око. Последва го Грейнджър Рей Утън за това, че е нокаутирал акула.

54-годишният Дорси се ядосал на медицинския екип от град Ларго, защото му направил забележка да не си играе с изкуственото око, докато чака за преглед. „Мога да правя с окото каквото си искам”, облещил се пациентът и го запратил със снйперистка точност по дежурния лекар.

Биячът на акули пък се оказа 21-годишният жител на град Лафайет – Грейнджър Рей Утън. Заедно с негов приятел те се натъкнали на дезориентирана акула край бреговете на Флорида. Грейнджър я прихванал с лявата ръка около врата, вкарал й няколко прави в главата и с приятеля си я изтеглили на брега. Там положили върху гърба на животното малко дете и го снимали за спомен. После двамата мъже отново вкарали акулата в океана, но тя вече била умряла.

Пияна студентка в град Амхърст, щата Масачузетс, изобрети практичен начин за легитимиране. Тя се опита да влезе в нощния бар „Мънки”, като вместо лична карта, удостоверяваща нейното пълнолетие, представи на гарда пица на парче. След като охранителят не й признал пица-идентификатора като надежден документ, дамата я размазала в лицето му и била арестувана.

Медицината традиционно ни сервира нестандартни решения. Тази година без съмнение едно от тях бе презервативът... за правене на деца. Обикновено това средство се използва точно в обратната посока, но артикулът с търговска марка The Stork е предназначен за изкуствено оплождане. В него се събира спермата на донора, която после с апликатор, наподобяващ тампон, се пренася във вагината. Презервативът за правене на деца струва само 100 паунда и е много по-евтина алтернатива на ин витро техниките. Забременяемостта с него е 20%.

Като говорим за забременяване, австралийка удиви медицината, като успя да зачене два пъти за десет дни. А на Кейт Хил й били казали, че не може да има деца, тъй като страдала от поликистоза на яйчниците и вследствие на това нямала овулация. Кейт не само че заченала от съпруга си Питър Хил след хормоналното лечение, но изпаднала в шок, когато узнала, че е забременяла и втори път след десет дни. Така се родили близначките Шарлот и Оливия.

Що се касае до фундаменталните открития, не можем да не споменем приноса на египетския изследовател Ахмед Шафик от университета в Кайро. На него му хрумна „гениалната” идея да облече 75 лабораторни мишки в гащи с дупка за опашките им. Пробва им бельо от различни материи. Оказа се, че когато носят евтини слипове от полиестерни материи, плъховете губят от сексуалната си мощ. А когато са предрешени в тежки памучни и вълнени гащи, няма промяна в надареността. За този „пробив” в науката Шафик бе удостоен с Антинобелова награда за 2016 г.

Що се касае до истинските рационализаторски пробиви с ренесансов размах, можем да споменем една машина, която би възхитила дори Леонардо и Микеланджело. Британският изобретател Колин Фърз, който по професия е водопроводчик, конструира своята „Машина за пръцкане”.

„Геният” от Стамфорд използва специални реактивни двигатели, които издават титаничен звук, наподобяващ изпускането на стомашни газове. Фърз монтира апарата си на скалите в Дувър, така че когато „пръцне”, машината му да бъде чута отвъд Ламанша, чак във Франция.

И хоровото изкуство се отчете с принос в необичайното. Хор от Глазгоу включи новаторски покашляния в партитурите си на определени интервали. По този начин колективът „Саундсейшънъл” изпълни познати на всички песни. Покашлянията трябваше да изострят вниманието на слушателите за опасностите, свързани с рака на белия дроб.

Световната козметика се отчете в областта на иновациите с очна линия, наподобяваща пенис. Тя се изписва в един от двата края на окото, всичко в името и по избор на клиента. Идеята бе на 19-годишната Ейша Броутигам, която се похвали, че иновацията й е една от най-разпознаваемите.

Датските власти пък отхвърлиха от регистъра на разрешените имена... Анус. Те препоръчват на родителите да кръщават бебетата си с по-безобидното датско име Анас.

Не останаха по-назад и италианските хотелиери. 10 гостилници в град Асизи предложиха безплатни почивки на онези клиенти, които докажат, че са успели да направят дете в техните хотелски кревати. За да бъде ползвана екстрата, отличниците трябва да покажат на следващата година акта за раждане на хотелското бебе, пръкнало се девет месеца след престоя им.

Накратко, отива се една забавна година, но всички тръпнем в очакване на новите щуротии, които ни предстоят през следващата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА