Last news in Fakti

17 Януари, 2017 21:50 1 145 0

НЗОК с договор за онколекарства

  • нзок-
  • лекарства-
  • онкология
НЗОК с договор за онколекарства - 1

Надзорният съвет на Здравната каса взе решение управителят на Касата да сключи договор с фирмите производителки на лекарства без аналог за онкозаболявания, за които имаше опасност да бъдат изтеглени от нашия пазар.

Става дума за четири продукта за злокачествени заболявания при децата, за които фирмите предлагаха отстъпка на Касата по-малка от допустимото, тъй като лекарствата са без аналог у нас. Здравната каса е взела решение да сключи договор с фирмите и при тези условия, за да не останат децата без лечение, съобщи пред БНР заместник-министърът на здравеопазването в оставка Ваньо Шарков.

Надзорният съвет реши да плати и 19 милиона лева за надлимитна дейност на болниците от миналата година.

НЗОК ще плати на болниците дейност, която е била отчетена, но неразплатена досега, за периода април-ноември миналата година, обясни още председателят на Надзорния съвет на здравната каса.Възможността да се плати сумата в размер на 19 милиона лева произтича от спестени пари след въвеждането на пръстовия идентификатор, уточни Шарков.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА