Last news in Fakti

10 Ноември, 2011 11:32 8 331 3

Борете депресията със секс

  • секс-
  • депресия-
  • антидепресант

Креватната гимнастика подмладява дамите с 10 години

Сексът е природният антидепресант, който трябва да се взима възможно най-често и в големи дози, обявиха специалистите. 42% от представителките на нежния пол смятат, че сексът подобрява цялостното има здраве, показва проучване, ръководено от психиатъра Наоми Грийнблат. Въпреки това тази точка от дневния списък със задачи почти липсва при жените на възраст от 50 до 65 години. Близо 66% от жените правят секс само веднъж седмично или дори по-малко. Статистиката показва, че 68% от дамите не знаят за физически ползи на активния сексуален живот.

Според д-р Наоми Грийнблат това е сериозна грешка. Научните изследвания показват, че физическите промени с възрастта допринасят за намаляване на либидото, а това е един порочен кръг, тъй като сексът е най-добрият естествен антидепресант. Той по-добре от всяко хапче лекува симптомите при менопауза, помага при безсъние и намалява раздразнителността.

Освен това сексът се бори с някои признаци на стареенето. Проучване показва, че зрели жени, които са сексуално активни, са оценявани от мъжете със седем или десет години по-млади, отколкото в действителност са.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Jesika

    0 0 Отговор
    Еми дооообре))))
  • 2 roro

    0 0 Отговор
    и аз и викам на жената ама не ми дава
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.