Last news in Fakti

10 Ноември, 2011 17:04 26 512 5

Голи украинки в центъра на Цюрих

  • фемен-
  • цюрих

Активистки на Фемен протестират срещу проституцията

Множество феминистки от движението Фемен протестираха в Цюрих с голи гърди срещу проституцията пред погледите на любопитни и на учудени автомобилисти.

Четирите активистки на Фемен застанаха на тротоара на улица Шилке в Цюрих, пътна артерия в града, известна като център на проституцията. Те спряха движението за четвърт час, въпреки нервното натискане на клаксоните от автомобилистите и се качиха в Мерцедес пред смаяния поглед на шофьора.

Активистките бяха покрити с целофан и с афиш, наподобяващ етикет, с надпис „5,99 долара, произведено в Украйна“. Заобиколени от фотографи и по-скоро развеселени минувачи, те разкъсаха целофанената си обвивка, след което блокираха улицата, скандирайки „жената не е стока“.

"Опитваме се да шокираме хората, за да им покажем реалността", заяви една от активистките. "Не сме против проститутките, а срещу сводниците, които ги използват", допълни тя.

Представителките на Фемен пристигнаха в Швейцария в края на октомври в рамките на европейска обиколка, която ги отведе и пред парижкото жилище на бившия управляващ директор на МВФ Доминик Строс-Кан, както и на площад Свети Петър във Ватикана.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ БЕ

    0 3 Отговор
    Още веднъж доказват кви са к..ви !
  • 2 Jesika

    0 0 Отговор
    Странен протест, хем срещу проституцията, хем голи....
  • 3 людмил рударски

    0 0 Отговор
    kakvo tolkova xaide de!!!!
  • 4 tzappa

    0 0 Отговор
    4 активистки са "множество" активистки :)
  • 5 бачо киро

    0 0 Отговор
    украинците не са различни, а подобни на българите и културно, и генетично - там където сега е украйна са били две от по-скорошните български държави. освен това защо битият да е виновен? защо обвинявате пострадалите от зверските условия, в които са били поставени от некадърни управители, използвали през цялата си държавна история другите хора като роби? поробителите на свободните човеци са истинските виновници за това, а не продаваните в робство - дали за сексуални нужди или за части като разглобен стар автомобил не е от значение - и сутеньорите, и автоджамбазите и продавачите на хора цели и на части са слуги и съучастници на единствените робовладелци днес - онези, които имат за смисъл на живота и за национална идентичност концентрирания алкохол. какво друго да очакваш от потомствени алкохолици?