7 Ноември, 2011 19:58 1 738 0

ФЕМЕН с акция срещу Ватикана и Берлускони

  • фемен-
  • ватикана-
  • рим-
  • берлускони-
  • феминизъм

Украинските активистки от ФЕМЕН са в разгара на своето евротурне в защита на женските права. Жертва на поредната им акция стана не кой да е, а Римокатолическата църква. Дамите заголиха гръд пред Ватикана на прочутия площад Св. Петър в сърцето на Рим, предаде Интерфакс.

Една от тях, Олександра Шевченко, е арестувана от полицията, тъй като извършвала пропаганда срещу папата. Под прозореца на Бенедикт VХІ ФЕМЕН протестираща срещу „женомразката” политика на църквата. Украинките са недоволни от това, че Рим налага „средновековна представа за жените”.

Шевченко издигна транспарант с надпис „Свобода на жените” и крещеше „Ние сме свободни” на италиански. Все пак,  тя успя да свали ризата си, преди да бъде отведена от полицията.

Други две активистки са задържани преди да стигнат култовия площад.

Протестът се състоя след неделната служба, където по традиция се събират пилигрими на вярата. Активистките протестираха и срещу премиера Силвио Белускони в Милано, настоявайки за неговата оставка.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА