Last news in Fakti

31 Януари, 2017 11:00 7 180 0

Не си твърде стар, за да успееш!

Успелите хора не винаги са започнали да работят за мечтите си на 20 години. Основателят на KFC е бил на 62 години, когато е създал веригата.

Не си твърде стар, за да успееш! - 1

Обикновено 20-годишните имат тенденцията да мислят, че животът им трябва да се е наредил до 30 и често изпадат в паника или депресия, ако на тази възраст техните най-големи стремежи и амбиции все още не са се реализирали. Но историята познава толкова успешни примери, които доказват противното. Ето някои от тях:

1. Джоан Роулинг работи като преподавател по английски, преди да публикува първата си книга за Хари Потър, когато е на 31. На 41 тя вече е първата писателка-милиардерка в света.

2. Известната дизайнерка на сватбени рокли Вера Уанг се занимава с фигурно пързаляне и журналистика, преди да навърши 40 тя стартира своята шеметна кариера в модния бизнес. И днес тя е едно от най-големите имена на световната модна сцена.

3. Хенри Форд създава революционния Модел T на 45. С него бизнесменът поставя ново начало в автомобилния бизнес.

4. Чарлз Дарвин прекарва почти целия си живот като обикновен естествоизпитател. Едва на 50 той публикува своя труд „Произход на видовете“ (1859), който променя научната общност завинаги.

5. Световноизвестната американска кулинарка Джулия Чайлд работи в сферата на маркетинга и медиите, преди да издаде своята първа кулинарна книга на 50.

6. До 52-годишна възраст Рей Крок работи като търговец на мултимиксери, преди да купи McDonald's и я развие като една от най-големите вериги за бързо хранене в света.

7. Полковник Харланд Сандърс, по-известен като Колонел Сандърс (или лицето от опаковката на KFC), бил на 40, когато отворил своя първи ресторант за панирано пиле. Едва на 62 той сключва първия франчайзингов договор и започва да развива успешно Kentucky Fried Chicken. Той успява да продаде компанията за 2 млн. долара 12 години по-късно.

8. Великият художник на комикси Стан Лий създава хитовия комикс „Фантастичната четворка“ навръх 39-ия си рожден ден. В следващите години той създава Marvel Universe – марка комикси, зад която стоят „анимационни икони“ като Спайдърмен и Х-Мен.

9. Леонардо да Винчи завършва Мона Лиза - една от най-известните картини в западната история на изкуството, на 51 години.

10. Мандела става най-възрастният президент на Южна Африка, когато застава начело на властта на 75 години през 1994.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА