Last news in Fakti

14 Февруари, 2017 10:00 5 716 2

Легендата за вечната любов

Как да постигнем разбирателство и вечно щастие в любовта

Легендата за вечната любов - 1

Има една древна легенда, в която се разказва за двама влюбени индианци, младеж и девойка. Веднъж те отишли при великия вожд на своето племе и му казали:

- Ние се обичаме! Искаме да ни дадеш своята благословия и да ни поучиш, какво трябва да направим, за да може нашата любов да трае вечно.

- Добре, - отвърнал им вождът. - Ще ви кажа, какво да правите. Първо елате с мен горе в планината и ми донесете два орела, пък после ще видим.

Двамата млади тръгнали в различни посоки и всеки от тях донесъл по един орел. Когато отишли на върха на планината, вождът им казал:

- Вземете сега този шнур и завържете с него един за друг крачетата на орлите.

Послушали го влюбените и вързали краката на двете птици.

- Хайде сега, пуснете ги да летят!

Младежът и девойката подхвърлили нагоре към небето орлите, но птиците не успели да полетят, защото крачетата им били вързани. Те паднали на земята и започнали да се кълват една друга, за да се отърват от това, за което са вързани. Тогава старият индианец им казал:

- До тук добре, а сега скъсайте въжето...

Младите изпълнили и тази повеля, срязали връвта и отново хвърлили двата орела във въздуха. Този път птиците бързо се издигнали на високо, зареяли се няколко пъти в кръг и след това поели към заснежените върхове на близката планина. А мъдрият вожд казал:

- Ето, това е тайната на вечната любов и съвместното щастие: ако сте завързани един за друг, вие никога няма да успеете да полетите. Можете да летите заедно, обаче не се връзвайте. Ако го направите, никога няма да изпитате щастие!


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оеее

    1 0 Отговор
    И какво излиза, че брака съсипва вечната любов ли? Знаех си аз. А всички ни убеждават, да сме се женели? Е, като се оженим, вържем се и край на любовта, както орлите... Ей затва няма а са женя. по-добре вечна любов с мацката, отколкото пребит изгонен и разведен пич! А да доде пастора дето ми навива тиквата, че брака бил спасението на семейните ценности, да чете и да види, че като се вържеш и крайс любовта! за кво ми е после брак без любов? да ми трие полвинката сол на главата - дай заплатата, купи памперси, що не плати телефона, няма да пиеш повече бира, гаси телевизора че ще гледам сапунка,....! И това ако е любов и живот, кучета го яли!
  • 2 Анонимен

    0 0 Отговор
    Мисля, че много хора са тълкували текста грешно. Този текст няма нищо общо с брака. Има се предвид, че трябва да давате свобода на партньора си, защото ако ви обича, той няма да излети далеч от вас.