Last news in Fakti

14 Ноември, 2011 16:17 5 207 0

Руската армия поддържа форма с бадминтон

  • русия-
  • армия-
  • бадминтон

Забравете ядрените ракети. Руският армейски арсенал скоро ще се наежи с ... ракети за бадминтон. Надявайки се да държи военните и наборниците във форма, руското военно министерство планира да закупи 10 000 ракети за бадминтон, както и десетки пера за следващата година, пише Ройтерс, позовавайки се на вестник „Известия“. Целта е да се спестят пари за поддържането на физическата форма на военните.

Оказва се, че играта на бадминтон се равнява на хвърлянето на граната или нож, тъй като в действие влизат същите мускули, обясняват военни специалисти.

Наблюдението на летящото перо пък е чудесно за снайперистите и стрелците, твърди полковник Александър Шчепелев, обяснявайки защо ползите от федербала с мрежа важат за всички военни. Така се закалява точното око и реакциите.

За да не се нажежава спортната злоба, ще се следи и за псувни. Вкарването на  хилките и перата е част от плановете на Кремъл да се повиши вниманието към спорта.

Двамата първи руски мъже, Медведев и Путин, наскоро бяха показани по руската телевизия в дуел – именно играейки бадминтон. И двамата не крият важността на спортния дух на нацията, която има доста проблеми с алкохола, цигарите и сърцето. 

 

Вижте как Путин и Медведев дават пример да се играе бадминтон

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА