Last news in Fakti

20 Февруари, 2017 10:23 3 992 0

Японска легенда за червената нишка на съдбата

Какво ни свързва един с друг

Японска легенда за червената нишка на съдбата - 1

Затворете очи и осъзнайте, че по цялото ви тяло тече кръв, която протичайки по безкрайните вени, артерии и капиляри на организма ви, стига до всяка клетка и ви дарява живот. И измежду безкрайните кръвоносни пътища във вашето тяло има един особен – от сърцето до кутрето. Те са свързани благодарение на лактевата артерия. Кутрето е истински „представител“ на сърцето, именно затова в много култури този пръст се използва за помирение и обещание за подобни действия.

Така че, според японската легенда тази връзка, между сърцето и най-малкото пръстче, не завършва в кутрето. От кутрeто „изтича“ невидима червена нишка, която окончателно и здраво ни свързва с нишките на другите хора, т.е. с техните сърца.

Тези, които са свързани с такива нишки, са свързани от самата съдба. Предопределено им е да се срещнат и в пълния смисъл на думата да си влияят един на друг, извън времето, пространството и събитията, които сега ги разделят. С течение на живота тази нишка може да се разтяга или да се оплита, да затруднява срещата или да отдалечава един от друг свързаните хора, но тя никога няма да се скъса.

Тази концепция за живота и отношенията е породила цялостна философия, която утвърждава, че нашата жизнена сила се разпространява извън рамките на нашето тяло и ни обединява със света и нещата, които се случват в него. Червената нишка е начин да разберем човека като част от цялото, като част от огромната Вселена.

Ние понякога съзнателно се замисляме, че едни или други хора не случайно присъстват в живота ни. И самите ние не случайно се появяваме в живота на другите.

Нашата нишка определя съдбата ни, този наш предначертан маршрут, който ни води към тези, на които сме най-много нужни и които са необходими и на нас, макар самите ние да не осъзнаваме това по време на целия си живот. Японците от древни времена вярват: нищо не е случайно в този наш нелек живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА