Last news in Fakti

22 Февруари, 2017 10:17 4 976 0

7-те принципа на добрите взаимоотношения

Как да изградим отношения за милиони

7-те принципа на добрите взаимоотношения - 1

Качеството на вашите взаимоотношения с околните определя качеството ви на живот. Много е важно как се държите с клиентите си, с колегите си, с близките и най-важното - със себе си. Поставете си за цел да изградите отлични взаимоотношения и ще имате невероятен живот. Да бъдеш добър във връзките с хората е всъщност изненадващо лесна работа. Главното условие за успех е способността да проявявате постоянство във важните неща. Тук споделяме една изключително интересна статия на един забележителен автор – Робин Шарма. В нея той разкрива седем основни принципа, които са абсолютно прости и едновременно абсолютно дълбоки за това как да изграждаме успешни взаимоотношения с останалите. Това са те:

1. Бъдете първият, който поздравява, когато срещнете друг човек. Иначе казано, бъдете първият, който проявява любезност. Това изисква кураж, защото всички се страхуваме, че може да ни отблъснат.

2.Усмихвайте се по-често. Това е един от най-добрите начини да предразположите човека. Не забравяйте, че впечатлението, което създаваме през първите няколко минути от срещата ни с някого, е от съществена важност.

3.Обръщайте се към хората по име. Това е много важно правило, което показва, че се интересувате от тях и е знак на уважение. Научно доказано е, че хората обичат да чуват имената си.

4.Гледайте хората в очите, когато разговаряте с тях.

5.Станете първокласен слушател. Научете се да слушате активно и ще си спечелите титлата „суперзвезда“ в човешките взаимоотношения..

6.Правете искрени комплименти – все пак те са безплатни. Никога не пропускайте възможността да поласкаете и одобрите друг човек, независимо дали е на работното място или вкъщи. Ще осъществите връзка с най-доброто в него. А после той ще ви даде най-доброто от себе си. Накарайте го да се чувства по-добре, когато се разделяте, отколкото когато сте се срещнали.

7.Отнасяйте се към всеки така, сякаш е кралска особа. Дръжте се така, сякаш се виждате с този човек за последен път.

Както виждате посочените седем идеи са изключително прости, но същевременно са изключително важни. Прилагайте тези основни принципи и ще стигнете до своя планински връх много по-бързо, отколкото предполагате.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА