Last news in Fakti

6 Март, 2017 17:05 834 2

Алергични сте към фъстъци? Тази лепенка може да ви помогне

  • фъстъци-
  • алергия-
  • храни-
  • лепенка

Френска фирма създаде специален продукт срещу тази разпространена хранителна алергия

Алергични сте към фъстъци? Тази лепенка може да ви помогне - 1
Снимка: shutterstock

Алергията към фъстъци вече е лечима. Това оповести в неделя френската компания DBV Technologies, създала първата лепенка срещу хранителни алергии, съобщи "Бизнес Инсайдър".

Данни за успеха на този продукт, бяха оповестени по време на конференция на Американската академия по алергология, астма и имунология.

Компанията съобщи, че 83,3% от децата на възраст от 6 до 11 г., които са участвали е тестовете на кожната лепенка, са били в състояние да ядат фъстъци и продукти с фъстъци, без да получат алергична реакция.

Изпитанията на продукта са продължили 3 години, като днес, изследователите от DBV Technologies са убедени, че благодарение на него, рискът от алергичен шок от фъстъци може да бъде намален с 98%.

Финалната фаза от изследването на продукта ще продължи до юни, когато се очаква кожната лепенка да може да бъде пусната в продажба.

Изследователите възнамеряват да не спират до тук и да продължат с разработването на подобни лепенки и за други хранителни алергии като тези към мляко, яйца и ракообразни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фъстък 1

    1 0 Отговор
    Не не съм и много ги обича ! НЕ СМЯТАМ И ДА БЪДА !
  • 2 Грую

    0 0 Отговор
    С Черно Джони мноо ги меля..ръйшли.