Last news in Fakti

10 Март, 2017 20:10 2 908 3

Урок по истинско щастие

Урок по истинско щастие - 1

Някога, когато светът бил още млад и пълен с изобилие, всеки, който искал истинско щастие, го получавал. То било навсякъде. Нямало нужда го търсиш, само да го пожелаеш. Времето минавало и хората толкова свикнали с леснодостъпното щастие, че започнали да го приемат за даденост и да не го пазят. Защото когато приемеш нещо за даденост, спираш да го цениш. Така е със здравето, с приятелите, с любовта, така е с всичко.

Бог, разочарован и огорчен, че не оценяват дара му, решил да даде урок на хората. Повикал двама ангели и им дал задача:

- Скрийте истинското щастие от хората. Когато почувстват колко пуст ще е животът им без него, отново ще си спомнят колко им е ценно. Отново щего пазят и подхранват, за да остане с тях завинаги. И Ангели мои, скрийте го така, че само най-достойните да го открият.

Божествените създания решили да направят фалшиви копия на щастието и да ги поставят на различни места. Първо проникнали в съкровищницата на най-богатия град и скрили фалшификатите между хиляди златни монети, под пластове скъпоценни камъни. След това полетели към върха на най-високата планина. Там се намирала централата на най-успешната корпорация в света. Невидимите ангели проникнали зад стените й и скрили фалшивото щастие в кабинета на най-всишия мениджър. Последната им спирка била зала с размерите на малък остров. Тук всеки можел да получи визията, за която мечтаел - перфектно тяло, буйна коса, нежна като на бебе кожа. Накрая им останала най-важната задача – да скрият истинското щастие. През нощта, докато всички спяли, ангелите влезли в сърцето на всеки мъж и всяка жена и скрили щастието там.

Оттогава хората се опитват да го намерят. Повечето попадат на фалшификатите и лесно приемат измамата за истина. Малцина са истинските щастливци, които успяват да погледнат в сърцето си и да открият скритата там Божествена благословия.

Мислим си, че щастието се измерва в пари, успехи и лъскава визия. Заблуждаваме се, че когато получим всичко това, нищо няма да ни липсва. Но накрая се оказва, че грешим. Без щастието, което идва от сърцето, луксозният живот е само бляскава опаковка без съдържание; красива рамка, която краси гола стена вместо ценен шедьовър. Ако се научим да се вглеждаме първо в това, което е вътре в нас, и после в това, което е около нас, ще водим истински пълноценен и щастлив живот.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ото

    1 2 Отговор
    Извинете, но щастието не е от Бог, а от Дявола. Заявявам го с горчивина, понеже и Бог ме излъга, че той го дава, но не е така. Бог дава само начина да станеш баламурник. Опит! например не те учи как да спечелиш куп пари и да се печеш на плажа по цял ден, ами ти хвърля прах в очите с библии корани талмуди и кви ли не неща, само и само да не си щастлив. Докато Дявола е създал щастието - парите, мацките, баровете, джакузито и какво ли не? затова явно бог е люто сърдит, на Дяволо, че не е могъл сам да измисли всичко това и затова ни будалкат че Бог бил сътворил тия неща? нанайки сътворил. само най-лукавият ангел наречен Дяволо може да измисли раят. Иначе как ще го измислят светци? та те по цял ден се чудят как да се погубят иили да те погубят? това е моята изстрадана версия, не я натрапвам. Просто опит. Ето къде е раят? При мацките с купища пари! Ако нема купища пари няма мацки и рай, това е!

    Коментиран от #2

  • 2 Ото

    3 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ото":

    Само Митьо Пищова знае, къде е РАЯТ. Останалите не го знаем май? Манекенки, манекенки, манекенки! магистрали, магистрали, магистрали! Щастието е онова, което прави човека щастлив. И ГЛУПОСТТА често е щастие. Ето нагледен пример - дедите ни са се блъскали да ни изградят един добър свят, да ни опазят от злото, а местните потомци възприеха коренна практика - продадоха ни на чужденци, разпокараха ни по партии и цветове, пречат ни с директиви да работим и печелим, подаряват и земи и парламента на враждебни лобита, нищо общо нямат ни с дедите ни, ни с префуканият от тях Левски и ботев, пък да не говорим за Тервел и Аспарух? чудно, сякаш съвремието се е деформирало нейде по пътя?
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.