15 Март, 2017 23:31 1 646 3

Вибратор сменя бръмбарите в шпионажа

  • вибратор-
  • шпионаж-
  • кондом

Използването на бръмбари и Джеймс Бонд в шпионажа са отживелица. За това предупреждават експертите по киберсигурност.

Последният повик в шпионажа е умният вибратор, а в центъра на скандала се забърка канадската компанията Standard Innovation. Произвежданите от нея секс играчките събирали информация свързана с честотата на употреба, различните настройки и дори телесната температура. Това обаче не е всичко, защото вибраторите разполагали с IP адреса на потребителите, както и електронната им поща. Събраната по този начин е достатъчна за разкриването на самоличността на собствениците на умния вибратор.

Той струва едва $125 и е бил закупен от 375души. Все пак Standard Innovation ще бъде глобена близо $3,8 млн..

Междувременно на пазара на секс играчки се появи и високо - технологичен кондом, който може секунди след акта да излиза с оценка как сме се представили в секса. Разбивачът на мъжки митове и самочувствие е творение на i-Con.

Смарт презервативът на i-Con е снабден с най-новите технологии. Той има пръстен в основата на презерватива. По този начин кондомът става напълно регулируем за всеки размер.

Презервативът има нано чип и Bluetooth технология за препредаване на данни за смартфон чрез приложение. По този начин всеки ще знае как се е представил и ще може да си прави временна класация.

Създателите на умния кондом гарантиран, че данните няма да се събират от компанията, а само от потребителя. Вече над 90 000 души предварително са поръчали продукта, който е на цена от £ 59,99.

Създателите на кондома са уверени, че това е нова ниша, която все повече ще разширява своя потенциал за печалби. Кондомът използва същата технология, която се използва от различните приложения и апликации за следене на жизнените показатели на занимаващи се с фитнес хора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гадост

    3 0 Отговор
    Все по брутално навлизане в личното пространство в пряк и преносен смисъл !!!
    Айде да ги слагат тия чипове в тиквите и да приключват, какво само мъчат горките хора, пардон зомбита !!!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кака Гинка

    1 0 Отговор
    Това не е никаква новина.Цялата тая електроника,която вече е задължителна за цивилизацията дава прекрасни възможности всеки бъде следен и контролиран при "необходимост" или за забавление. Започваме все по-сигурно да се превръщаме в героите от известния роман на Оруел...