Last news in Fakti

17 Март, 2017 20:00 2 133 0

Да и Не на съвместния живот с половинката

Малко повече за задълженията, навиците и други

Да и Не на съвместния живот с половинката - 1

Според организацията Relate, специализирана в консултирането на двойки, естеството на взаимоотношенията днес се е променило корено, в сравнение с 90-те например. Хората чакат повече преди да се задомят, по-предпазливи и по-свободни са.

Арабела Ръсел, консултант, работещ за организацията, разкрива какво да правим и какво да не правим, когато заживеем с партньора ни. Ето какво каза тя...

НЕ заживявайте заедно само защото ще е по-изгодно финансово или защото всичките ви приятели го правят в момента.

Ръсел споделя, че е важно да се вземе предвид какво искат и чувстват само хората, които действително са във връзката. Всички останали нямат право да се месят в отношенията на двама човека, които трябва да вземат толкова важно решение.

ДА – Продължавайте да се наслаждавате на собствените си интереси.

Просто защото заживявате заедно, не означава че трябва да прекарвате всяка секунда заедно. Продължавайте да се виждате с приятелите си, отидете на фитнес сами. Така когато се съберете вкъщи вечерта, ще имате повече неща, за които да си говорите. Ще се наслаждавате и на свободата си много повече по този начин.

НЕ си мислете, че е много по-лесно просто да заживеете с някого, отколкото да се омъжите за него.

Независимо дали сте женени или не, да се научите да заживеете с друг човек е дълъг процес, през който трябва да научите много и дори да промените много от навиците си.

ДА - Говорете открито за нещата, които ви тревожат или не ви харесват.

Ако чакате нещата да се натрупат, ще си спретнете ужасен скандал по-късно. По-добре отделете по малко време, за да обсъдите малките неща, които ви дразят, за да не натрупате злоба у себе си. Бъдете честни и открити с човека, с когото живеете.

НЕ си мислете, че вече знаете всичко за другия човек преди да заживеете с него.

Със сигурност има неща, които дори и не подозирате за любимия ви, било то навици, мнения, вещи. Добрата новина е, че със сигурност и вие имате неща, които ще изненадат другия човек.

НЕ разпределяйте автоматично ролите и задълженията вкъщи.

Вместо това, говорете и обсъдете кой какво иска да върши вкъщи и какво не иска да върши. Не мислете, че щом сте жената в къщата, това автоматично означава, че вие ще вършите „женската“ работа, а мъжа - „мъжката“. Изхвърляйте боклука, поправете нещо вкъщи, а той може да ви се отплати като сготви нещо интересно. Защо не?

ДА – Търсете помощ за нещата, в които не сте добри.

Колкото по-рано го направите, толкова по-добре, за да не излязат нещата извън контрол. Няма нищо лошо в това да споделите, че не сте добри в някаква област и да помолите любимия си човек за помощ.

НЕ се отнасяйте пренебрежително към останалите си съквартиранти

Някои двойки живеят с други хора или с други двойки. Ако е така и при вас, старайте се да се съобразявайте с тях. Ако не можете да го правите, помислете за варианта да се изнесете и да намерите самостоятелно жилище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА