Last news in Fakti

18 Ноември, 2011 19:07 2 717 2

LOVE.NET официално достъпен онлайн

  • софия-
  • love.net-
  • официално-
  • достъпен-
  • онлайн

За първи път у нас се предлага онлайн дистрибуция на български филм. От днес хитът на годината LOVE.NET ще може да бъде гледан официално в Интернет. Продуцентите на LOVE.NET вярват, че Интернет може да бъде пълноценна нова платформа за нашето кино. И е естествено българският филм за нета да бъде първи в нея. Това съобщиха от Министерство на културата.
________________________________________
Мирамар филм предоставя възможността LOVE.NET да бъде гледан онлайн в сайта www.netcinema.bg. Само срещу сумата от 2.40 лв. с ДДС всеки може да вземе под наем филма за 12 часа. Предлагат се всички основни възможности за разплащане – чрез sms, кредитни и дебитни карти, системите e-pay и paypal.
Сайтът предлага и допълнителен бонус: D2 на 3D. В платформата www.netcinema.bg може да бъде видян и в 3D формат новият клип на песента на D2 “Cherry Tree” от филма LOVE.NET вече с български текст и българско заглавие “В съня”.
С онлайн разпространението на LOVE.NET продуцентите предлагат още една възможност: да спрем да бъдем пирати. Специални усилия са положени за сигурността на www.netcinema.bg. Освен това видеото, подадено към всеки отделен потребител, е маркирано с уникален номер и може да бъде проследено.
Въпреки всичко, не е изключено филмът да бъде качен в торентите и тогава ще разчитаме на съзнателния избор, който трябва да направим като зрители. С личното ни съдействие ощетяването на българското кино може да бъде спряно.
Инициативата е подкрепена от Министерство на външните работи, Министерство на културата и Националeн филмов център към МК.

LOVE.NET излезе в кината на 1 април 2011 г. Филмът, копродуциран от Нова Телевизия, събра над 206 000 зрители и се нареди в топ 10 класацията на най-добрите бокс офис постижения в България за всички времена. Международната премиера на филма се състоя през месец юни в рамките на Московския международен кинофестивал. На Фестивала на българския игрален филм „Златна роза” филмът получи награда за най-добра женска роля (Лилия Маравиля), най-добър сценарий (Нели Димитрова, Матей Константинов, Илиян Джевелеков) и награда за дебют в лицето на режисьора Илиян Джевелеков. LOVE.NET се представя и в състезателни и паралелни програми на престижни международни фестивали, сред които Братислава, Калкута, Бахамите.

LOVE.NET е модерна приказка за любовта, която се случва благодарение и въпреки Интернет. Филмът проследява паралелно историите на галерия от персонажи, опитващи се да коригират живота си чрез Интернет или просто да се забавляват в мрежата, както и историите на няколко двойки, свързали живота си чрез сайтовете за запознанства. LOVE.NET разказва за любовта във всичките й проявления – за неизбежната и необяснима любов, за повърхностната егоистична любов, за обвиняващата и опрощаваща любов, за горчивата сладост на изневярата и сладката болка на отмъщението...

Режисьор: Илиян Джевелеков
Сценаристи: Нели Димитрова, Матей Константинов, Илиян Джевелеков
Оператор: Емил Христов (а.б.о.)
Художник: Георги Димитров
Копмозитор: Петко Манчев
Монтаж: Александра Фучанска
Художник костюми: Силвия Владимирова, Кристина Томова
Кастинг: Александра Фучанска
Изпълнителен продуцент: Стефан Горанов
Продуценти: Матей Константинов, Илиян Джевелеков, Георги Димитров
Продуцентска къща: Мирамар Филм
Копродуцент: Нова Телевизия, Зуум Медиа
С подкрепата на: Национален Филмов Център към МК

Участват:
Христо Шопов, Захари Бахаров, Лилия Маравиля, Койна Русева, Диана Добрева, Диляна Попова, Лора Чешмеджиева, Джон Лоутън, Йорданка Кузманова, Владимир Пенев, Тео Аврамов, Каролайн Хейнс и др.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Gogou

    0 0 Отговор
    Филмът LOVE.NET по мое мнение е много добър. Гледал съм го на кино и отново бих го гледал. 2.40 е нищожна сума за един филм, още повече че за тази сума може да го гледа цялото семейство. Гледайте и "Следи в пясъка" - също много добър филм.