Last news in Fakti

20 Март, 2017 10:22 1 703 0

Най-щастливият понеделник от годината! (ВИДЕО)

  • понеделник-
  • щастие-
  • международен ден на щастието-
  • оон-
  • смърфове-
  • международен ден

На 20 март отбелязваме Международния ден на щастието

Най-щастливият понеделник от годината! (ВИДЕО) - 1
Снимка: shutterstock

Отбелязваме Международния ден на щастието.

"Ще се опитам да създам повече щастие в света около мен" е мотото на този ден, около което се обединяват хиляди хора по цял свят .

Идеята за този ден е на кралство Бутан, което от 1972 г. е въвело показател за брутно национално щастие.

На 28 юни 2012 г., по време на заседание на Общото събрание на ООН, всички 193 страни-членки приемат единодушно резолюция 66/281 на ООН, която определя 20 март за датата, на която ще се отбелязва Международният ден на щастието.

В нея е записано, че стремежът към щастие и благополучие е фундаментална цел на човечеството.

Но какво всъщност представлява Международният ден на щастието? Това е денят, в който трябва да бъдем щастливи, разбира се! Сигурно ще попитате: "но не трябва ли да бъдем щастливи всеки ден?" и сте прави. Въпреки това, от 2013 г., Организацията на обединените нации всяка година отбелязва на днешния ден като "ден на щастието", като начин да покаже на хората колко е важно щастието да присъства в живота им.

През 2015 г. ООН представя 17 устойчиви цели за развитие, които имат за цел да сложат край на бедността, да намалят неравенството и да защитят нашата планета - три ключови аспекта, които водят до благоденствие и щастие.

Тази година към Международния ден на щастието и в подкрепа на тези 17 устойчиви цели, се присъединяват и едни малко необичайни създания. Миниатюрни и със син цвят на кожата - Смърфовете всъщност са едни от най-щастливите създания, за които можем да се сетим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА