25 Март, 2017 10:15 4 055 1

Притча: Не бързай, за да не изпуснеш важното

Притча: Не бързай, за да не изпуснеш важното - 1

Един преуспял, млад мъж, карал в краен квартал твърде бързо чисто новия си “Ягуар”. Търсел място за паркиране и с голяма скорост профучавал между паркираните коли. Изведнъж тухла се блъснала в страничната врата. Той натиснал спирачката и ядосан скочил от колата. Грабнал и разтърсил детето, което било хвърлило тухлата.
- Какво по дяволите правиш? Това е новата ми кола, знаеш ли колко много пари съм дал за нея?
Момчето започнало да се извинява:
- Съжалявам, господине! Много съжалявам! Аз не знаех какво друго да направя… Хвърлих тухла, защото не знаех как да Ви спра… “
Със сълзи по лицето посочил място зад една паркирана кола.

- Това е брат ми, падна от инвалидната си количка и не мога да го вдигна.

След това момчето сподавило риданията си и попитало зашеметения от случващото се мъж:
- Бихте ли да ми помогне да го върна в инвалидната количка?
Младият мъж едва преглътнал гнева си. Той вдигнал падналото дете, след това извадил носната си кърпичка и почистил охлузванията на момчето. Успокоил го с поглед.
- Благодаря ви и Бог да ви благослови! - благодарило детето на непознатия.
Тези думи и цялата ситуация разтърсили човека. Той продължил мълчаливо да гледа как едното братче тика в количката другото на път към дома.
Дълго стоял така зашеметен, докато се отърсил и тръгнал бавно към лъскавия си “Ягуар”. Огледал щетите, не били големи – можело да се отстранят безпроблемно. Но той странно защо не направил ремонт. Изпълвало го с особено чувство да гледа вратата и да си спомня за случката. Сякаш някой му казвал:
- Не минавай през живота толкова бързо, че на някой да му се наложи да хвърли тухла по теб, за да привлече вниманието ти!
Бог шепне в нашите души и говори в сърцата ни.

Понякога нямаме време да чуем, но Той намира начини да привлече вниманието ни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 декстоп

    1 0 Отговор
    Случката е трогателна и поучителна. Ала явно тоя Бог често се гаври с мен? ео аз ен съм ходил по къщите да крада, а той изпрати ромлянска банда ми окраде къщата и отделно разни катунари не веднъж са ме крали в градината? Явно Бог е или постоянно пиян и не мисли какво прави или е садомазо и се гаври с невинни? Обаче и аз ще му го върна. ще се запиша на боулинг и на тенис. И ще се науча да мятам кегли и топки перфект. И когато умра и ида при Бог ще си нося само една топка в ръката...но ще я метна безпогрешно към Божиите шишарки, за всичките тези Божии нещиза, дето ми е донесъл досега и пищя от тях.... това определено ще ме направи щастлив..., най-щастлив на света-а-а-ааа ....